2018 első hete is tavaszias lesz

2018.01.02. 08:46

Kedd még hidegfronttal indul, hétvégére viszont 10-15 fok is lehet  – írja a köpönyeg.hu.

Kedden borult időre számíthatunk, délelőtt sokfelé, délután szórványosan esővel. Az ÉNy-i szél sok helyen lesz erős, nyugaton viharos. Reggel +1, délután +6 fok körül alakul a hőmérséket. Hidegfronti hatás érvényesül.

Szerdán felhős, párás idő várható; majd délután megnövekszik a felhőzet, és ÉNy felől egyre többfelé fog esni. A déli, majd a nyugati szél többfelé lesz erős. Reggel 0, délután +7 fok körül alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön ismét a nap első felében lehet kevesebb a felhő, délután már erősen felhős lesz az ég. Elszórtan lehet kisebb eső, zápor. 5-10 fok várható.

Pénteken erősen felhős, párás időre számíthatunk, főleg a nap első felében alakul ki szitálás, gyenge eső. Élénk lesz a déli szél, mellyel továbbra is enyhe levegő érkezik: nyugaton 10, keleten 5 fok körüli értékeket mérhetünk.

Hétvégén az ország nagy részén napos, gyengén felhős idő valószínű, de főleg ÉK-en tartósan párás, felhős lehet az idő. Az ország napsütéses részein 10-15 (!), a ködfelhős területeken 5-10 fok között alakul a hőmérséklet.