Egészen a Déli pályaudvarig vonatozott a petárdák elől egy érdi kutya

2018.01.02. 17:56

Körülbelül száz riasztást kapott az Állatvédelmi Liga szilveszter éjszakán. Budapesten kevesebben hívták őket, mint vidéken. A fővárosban 26 kutyát találtak, amelyek már visszakerültek a gazdáikhoz.

Vonaton menekültek azok a kutyák, amelyeket később otthonuktól kilométerekre találtak meg az állatvédők"

- mondta az Origónak Pataki Gábor, az Állatvédő Liga elnöke, majd hozzátette, hogy a szervezet emberei idén is összehangolt munkával igyekeztek megtalálni azokat az elkóborolt kutyusokat, amelyek pánikszerűen menekültek el a petárdázások elől.

IllusztrációForrás: Shutterstock

Budapesten 26 kutyát segítettek vissza az aggódó gazdikhoz az önkéntesek. Három kutya vonaton menekült, egyikük Érdről egészen a Déli pályaudvarig jutott, innen került vissza szerető családjához.

Egy kutya Sülysápról érkezett a Keleti pályaudvarra, egy másikat pedig a Dunakeszi pályaudvaron találtak meg.

Pataki Gábor hozzátette, hogy vidéken a figyelemfelkeltő kampányok ellenére sem lett jobb a helyzet. Úgy látja, több "figyelmet kellene fordítani a vidéki, kertben tartott kutyákra", hogy kevesebb kóboroljon el. Budapesten viszont sokat javult a helyzet. Az elmúlt hat évben most kapták a legkevesebb riasztást szilveszterkor, ami az állavédők szerint "hatalmas előrelépést" jelent.