Robbanás egy újszászi családi házban: egy lakó életveszélyes állapotban

2018.01.03. 13:02

Az újszászi Csillag úton robbant valami az egyik családi házban. Az épület gyakorlatilag a földdel vált egyenlővé, és a szomszédos házakat is megrongálta. Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a robbanást, csak azt, hogy egy lakó volt bent a tragédia pillanatában, akinek sikerült a saját lábán elhagynia az épületet. Ő életveszélyesen megsérült. A környéket kiürítették és lezárták, de már visszatérhettek a lakók az otthonaikba. Mentőkutyákkal és markolóval vizsgálják át a törmelékeket, hogy kiderüljön, van-e áldozat.

Egy ember volt az épületben, aki saját erejéből hagyta el a házat - olvasható a katasztrófavédelem oldalán.

A lakónak súlyos, életveszélyes égési sérülései vannak.

Őt a kórházba vitte egy mentőhelikopter. Eközben megérkeztek a helyszínre a szolnoki tűzoltók és a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat emberei is. 

Százötven méteres körzetben kiürítették a lakóházakat, és lezárták a környéket.

A szomszéd házakban pedig elzárták a gázt. A közműszolgáltató szakembereit is kihívták, velük együtt dolgoznak a tűzoltók.

A képre kattintva galéria nyílik!Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A ház egy régi építésű vályogház, ami körülbelül 50 négyzetméter alaprajzú, és a földdel vált egyenlővé. Mivel az utca felé robbant, kidöntötte a kerítést, és a szomszéd házakat is megrongálta, többnél betörtek az ablakok" - mondta az Origónak S. Tóth Anikó, a megyei katasztrófavédelmi szóvivő, aki éppen a helyszínen tartózkodott, amikor elértük.

A szóvivő arról is beszélt, hogy mentőkutyás egységgel és markolóval is átvizsgálják a romokat, hogy

kiderüljön, van-e halálos áldozata a tragédiának, 

bár a sérült lakó azt mondta, egyedül volt az épületben.

Az egyelőre nem világos, hogy pontosan mi történt, mi okozta a robbanást. Mivel a családi ház teljesen megsemmisült, a szóvivő szerint a tragédia oka is csak azután derülhet ki, ha a szakemberek végeznek a teljes átvizsgálással.