Ekkora marihuána-erdőt ritkán látni, ráadásul baromfitelepen

Marihuána-ültetvény a baromfitelepen, Ormosbánya
Vágólapra másolva!
Egy 48 éves vietnámi férfi és négy társa ellen folytattak nyomozást a rendőrök bűnszervezetben elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt. A rendőrök összehangolt akciót tartottak 2017. február 7-én többek között Ormosbányán is, ahol egy korábbi baromfitelepen kialakított marihuána-ültetvényt találtak. A rendőrség mind az öt gyanúsítottal szemben vádemelést javasol.
Vágólapra másolva!

A nyomozók éppen

a kábítószer szüretelése közben érték tetten

a 33 éves miskolci, és 42 éves budapesti, valamint a 40 éves vietnami férfit. Ugyanekkor Miskolcon elfogták azt a 63 éves helyi férfit, aki a marihuána termesztéséhez szükséges telephelyet biztosította, de az ültetvény kiépítésben is segített. Kiderült, hogy a bűnszervezet vezetője, egy 48 éves vietnámi férfi pénzelte a csoportot, és ő irányította a többi tagot is- írja a police.hu.

A rendőrök az ormosbányai telephelyen 914 tő marihuána növényt, és körülbelül 200 tőről leszüretelt, közel 10 kilogramm marihuánát foglaltak le.

Az ültetvényről és a bűnszervezet tagjainak elfogásáról felvételt is készítettek:

A csoport tagjainak lakásán házkutatást tartottak a nyomozók. Egyikük lakásának alagsorában újabb

34 tőből álló marihuána-ültetvényt

és a termesztéshez szükséges eszközöket találtak, a házában pedig marihuanából pépesített, szárított masszát.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal N.

A házkutatások és helyszíni szemlék során a kábítószer termesztéshez szükséges eszközöket, berendezési tárgyakat, hőlégbefúvókat, nagy teljesítményű izzókat, keltető edényeket, műanyag cserepeket, villamossági berendezéseket, valamint ezek felépítéséhez szükséges szerszámokat találtak és foglaltak le a rendőrök.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal N.

A drogtermesztéssel megbízott vietnámi férfi korábban Prágában is hasonló tevékenységet folytatott, ezért hívta a szervezet főnöke Ormosbányára

profi kertésznek.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal N.

A bűnözői csoport feljegyzéseit is megtalálták, amelyben a kiadásaikat vezették azért, hogy a budapesti vezetőjüknek, a nagyfőnöknek el tudjanak számolni.

Forrás: police.hu/ORFK/Antal N.

Az üggyel kapcsolatban lezárták a nyomozást. A rendőrök vádemelési javaslattal küldték tovább az iratokat a csoport jelenleg is előzetes letartóztatásban lévő öt tagjával szemben.