Havas Henrik vagy Kálmán Olga hazudik?

Havas Henrik: „Nincs szükségem senkire”
Vágólapra másolva!
Különleges szavazást indított a Ripost. Arra a kérdésre kell válaszolni az olvasóknak: ki hazudott? Kálmán Olga vagy Havas Henrik? A kérdésfelvetés természetesen teljesen logikus. A balliberális világ két hőse, a néhány hónapja már mindketten Jobbik-propagandista ugyanis egymást hazugozta le élő adásban.  
Vágólapra másolva!

Először nézzük meg, hogy is hangzott a dialógus Simicska Lajos tévéjében, Kálmán Olga és a Jobbik-elnökről propagandokönyvet író Havas Henrik között kedden este, élő adásban:

Havas Henrik: Visszaemlékszel, hogy amikor először felhívtál, hogy üljek be hozzád, mit mondtál?

Kálmán Olga: Nem.

HH: "Te mocskos disznó..."

KO: Ja...

HH: "...együtt voltunk húsz évvel ezelőtt, fiatal voltam és szép. És engem miért nem molesztáltál, te dög?" Ezt mondtad a telefonban.

KO: Henrik, én ezt nem mondtam.

HH: De mondtad.

KO: Esküszöm, nem mondtam.

HH: De én meg tudom, hogy mondtad.

KK: Na figyelj, akkor, jó, engem nem raboltak el az ufók, ezt biztos, hogy nem mondtam neked.

HH: De mondtad.

KO: Akkor ezt majd utólag fogjuk megbeszélni.

Ezt egyébként megelőzte, hogy Havas Henrik - mintegy bebizonyítva, hogy mennyire tiszteli a nőket - Mucikámnak hívta kolléganőjét, úgy próbálta rendre inteni, később Kálmán Olga - bizonyítva, hogy milyen kulturáltan tud fogalmazni - büdös bunkónak nevezte kollégáját.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu

A Ripost reggel kérdezte meg olvasóit, hogy szerintük ki hazudik. Rengetegen szavaznak, folyamatosan, ezért csak pillanatnyi állásról tudunk beszámolni: ami folyamatosan látszik, hogy az emberek közel kétharmada szerint Havas Henrik hazudik.

Havas Henrik és Kálmán Olga már összeomlott, illetőleg az összeomlás felé tartó pályáját jól jellemzi, hogy egy újság teljes joggal, ennyire logikusan és indokoltan teszi fel a kérdést: ki hazudik kettejük közül?

A Ripost olvasói egyébként érthető, hogy Havas Henriket gondolják hazugnak, ebben a vitában. Ő volt az, aki sorozatos lebukásai után mindig hazudott. Az igazsággal most sem tud szembenézni. Azt hajtogatja, hogy az ATV nem kirúgta, hanem csak nem hosszabbítottak szerződést vele. Hát persze. Azonnal levették a képernyőről, felfüggesztették, majd elzavarták. Havas Henrik szerint ez nem kirúgás. Egy év múlva - ha még valaki egyáltalán megkérdezi, akkor - már nyilván arról fog hazudozni, hogy marasztalták, sőt felhívták, hogy titokban maradjon.

Kálmán Olgát lemucikázta Havas. Forrás: HírTV

Jellemző egyébként, hogy a zaklatásokat már nem tudja Havas kellő meggyőződéssel tagadni. Sőt, az egyik áldozat, Molnár Anikó zaklatását egyáltalán nem tagadta, a majdnem megerőszakolt üzlettársnő ügyét pedig diszkréten (vagy mondhatjuk, sunyi módon) nem emlegette Kálmán Olga.

A szavazók egyharmada szerint Kálmán Olga hazudik. Ők feltehetően azért gondolják ezt, mert meglepődtek, hogy a két balliberális kolléga, most mindketten Simicska Lajos emberei és Jobbik-propagálók, egymásnak estek. Pontosabban, hogy Kálmán Olga, aki minden jobbikosnak hízeleg, miért nem törleszkedett Havashoz is. Erre az a logikus magyarázat, hogy Kálmán Olga a helyét félti, hiszen műsora megbukott, fele annyian sem nézik, mint az ATV-n futó hasonló műsort, így Simicska Lajos könnyen a helyére ültetheti a választásokig a szexuális zaklatássorozattal lebukott Havas Henriket.

Havas Henrik zaklatásairól, múltjáról sokszor írtunk az Origón, itt, és itt, és itt olvashat el belőlük néhányat.