Jobbikos a Vona-könyvről: Havas most is egy prostituáltról írt

Vona Gábor kutya
Vona Gábor kutya
Vágólapra másolva!
A Facebookon adta ki dühét Bertha Szilvia korábbi jobbikos képviselő, miután elolvasta Havas Henrik a Jobbik elnökéről írt könyvét. A volt képviselő úgy érezte, muszáj megszólalnia azoknak a szimpatizánsoknak a nevében, akik éveken át támogatták – anyagilag is – a pártot. A január 2-ai Facebook-posztról a Hiradó.hu számolt be.
Vágólapra másolva!

Bertha Szilvia szerint, akik egykor potenciált láttak Vona Gáborban, a Jobbik elnökében, mára

végtelenül csalódottak és reményvesztettek lettek.

A korábbi jobbikos képviselő szerint Vona a „néppártosodásnak nevezett káoszt" igyekszik a jobbikos politikához való visszatérésként beállítani, és tisztára mosni a „szimpla politikai árulást".

Bertha szerint felháborító, hogy hőstettként állít be

miközben saját személyiségbeli változását akarja ráerőltetni a pártra.

Havas Henrik könyve annyira kiverte a biztosítékot Bertha Szilviánál, hogy azt írta,

a véleménye már „a klaviatúra sem tűrne".

Majd azt írja: „Havas prostituáltakról irt könyvet. És most is. Csak az előzőek a saját testüket adták el..." Végül a következő kérdést teszi fel: „És, ne haragudjatok, minden csalódottságotok ellenére, valami ismeretlen okból még mindig kitartó jobbikosok... Mire számítotok mindezek után?"

Az ATV korábbi értesülései szerint Bertha Szilvia egy Volner Jánossal elmérgesedett konfliktus miatt került a Jobbik listájának huszonötödik helyére, és így végül nem juthatott mandátumhoz 2014-ben az országgyűlésben – idézte fel a Hiradó.hu. Szakítását a Jobbikkal nem kommentálta, mindössze annyit mondott:

a Jobbik „marketingpárttá válásához" már nem akart hozzájárulni.

Szerinte már a Jobbik is csak egy a sok politikai formáció közül, amelyik médiatermékeket gyárt és ad el az embereknek. 2016 májusában Bertha Szilvia hivatalosan is kilépett a Jobbikból.