A Csíki Sör vezetője: csibész, de nem csempész

Lénárd András
Vágólapra másolva!
Részletes videoüzenetben reagált Lénárd András az őt ért vádakra, és őszintén beszél a közel húsz évvel ezelőtt történt eseményekről, a Csíki Sör jelenéről és jövőjéről. Lénárd közölte, egyes sajtóorgánumok részigazságokat és fikciókat közöltek annak érdekében, hogy személyét és a Csíki Sör márkát lejárassák. A vállalkozóról azt írták, hogy három magyar sztriptíztáncost akart az Egyesült Államokba vinni, de azok nem kaptak vízumot, így Kanadán keresztül akarta őket autóval becsempészni.
Vágólapra másolva!

Soha nem tudtam legális státuszt szerezni az Egyesült Államokban - mondta abban a videoüzenetben Lénárd András, amiben reagált arra a hírre, miszerint három magyar sztriptíztáncost akart az Egyesült Államokba vinni, de azok nem kaptak vízumot, így a vállalkozó Kanadán keresztül akarta őket autóval becsempészni. Lénárd akkor előzetesbe került, 13 millió forint (50 ezer dollár) óvadék ellenében engedték csak szabadlábon.

Lénárd András elárulta, mi állhat annak hátterében, hogy negatív hírek jelentek meg róla Forrás: Dávid Botond

Ők állhatnak a háttérben

Lénárd elmondta, hogy turistavízummal ment ki az Egyesült Államokba, és festőként dolgozott. A kanadai-amerikai határ egy laza határ volt, és Kanada egy találkozási pont volt sokak számára, mivel Kanadába könnyen ki lehetett jutni Közép-Európából - tette hozzá. Az történt, hogy jómagamat, és a velem lévő pár embert megállítottak az amerikai határtól két kilométerre, és

Így egy idő után kiutasítottak volna minket az országból, mindenki döntse el, hogy ez egy olyan nagy bűn-e, vagy nem” - tette hozzá.

Úgy látja, a mostani hírek azért jelentek meg róla, mert a nagy sörgyáraknak az érdekét sérti, valamint arról beszélt, hogy a román nemzetbiztonság érdekeit sértheti, hogy a termékein megjelennek a székely szimbólumok.

A teljes videót itt tekinthetik meg.