Orbán Viktor: "Ha Bajorország, akkor sör"

2018.01.06. 16:36

Orbán Viktor miniszterelnök újabb képet osztott meg a Facebook-oldalán a bajorországi látogatásáról, amint Gulyás Gergely Fidesz frakcióvezető és Szájer József, fideszes Európai Parlamenti képviselő társaságában a híres bajor sört, a Paulanert fogyasztja. A magyar miniszterelnök a német Keresztényszociális Unió (CSU) meghívására vesz részt a Horst Seehofer bajor miniszterelnök által vezetett párt háromnapos frakcióülésén.

 "Ha Bajorország akkor sör"- kommentálta a képet a miniszterelnök.

Ahogy arról már korábban az Origo beszámolt, a magyar miniszterelnök a német Keresztényszociális Unió (CSU) meghívására érkezett Bajorországba, a Seeon kolostorba, ahol Horst Seehofer bajor miniszterelnök vezetésével a CSU háromnapos frakcióülését tartja. Az ülésen pénteken Orbán Viktor is felszólalt, és többek közt elmondta: "Egyértelmű a népakarat: az emberek nem kívánnak terrorveszélyben élni, azt akarják, hogy legyen közbiztonság, a határokat megvédjék, és vigyék ki a schengeni övezetből azokat, akiknek nincs okuk arra, hogy itt legyenek."

Ma a látogatás egy könnyedebb pillanatába is betekintést nyerhetett a közvélemény, amint a delegáció egy korsó bajor sör mellett lazít.

KAPCSOLÓDÓ CIKK