Új szereplő jelent meg a Havas Henrik-Kálmán Olga hazugságbotrányban

Havas Henrik elhagyja az z ATV-t
Vágólapra másolva!
Folytatódik az elmúlt hónapok egyik leggusztustalanabb ügye: a két, balliberális propagandistából jobbikos propagandistává vedlett tévés hazudozási ügye. Ahogy többször írtunk róla, a szexuális zaklatásaival lebukott Havas Henrik azt állította, hogy Kálmán Olga viccelődött a zaklatásokon. Kálmán Olga ezt tagadta - a vita és egymás meghazudtolása élő adásban zajlott, mégpedig (hol máshol) Simicska Lajos Jobbik-tulajdonos tévéjében. Havas most a Facebookon elemezgette a beszélgetést, erről is beszámoltunk. Arról viszont még nem, hogy a gyalázatos ügybe Havas belekeverte Kuncze Gábor volt SZDSZ-elnököt is. Állítása szerint Kuncze (aki feltehetően Havas barátja) úgy hízelkedett Havasnak, hogy a szexuális zaklatások áldozatain röhögött.
Vágólapra másolva!

De nézzük meg Havas védekezését, nézzünk egy-két szánalmas részletet Facebook-alkotásából.

"Szokás szerint most is diktálok. Hiába, aki hírszerkesztő volt a Rádióban, a kézírást, a gépírást, vagy éppen a klaviatúrát túl lassúnak tartja ahhoz, hogy megfelelő gyorsasággal rögzítse a gondolatait."

A zseni, akinek annyi gondolata van, hogy le sem tudja jegyezni olyan gyorsan, mint ahogy gondolkodik. Hát persze. Meg a havasi dicsekvés. Neki titkárnője van. Persze, ezúttal nemcsak a dicsekvés miatt keveri bele a titkárnőjét.

"Csakhogy a titkárnőm (rögtön megkért arra, hogy ne legyen nagyon hülyének beállítva), azzal fogadott, hogy a Kálmán Olga mégis miért hazudtolt meg? Hát itt voltam, amikor telefonon beszélt az Olgával, végighallgattam, ahogy rihegnek-röhögnek, erre most letagadja. De miért?"

Havas Henrik elhagyja az ATV-t Forrás: Lokál

A tipikus havasi taktika. Ismeretlen levélírók, névtelen rajongók, a saját, fizetett titkárnő (később egy kórházi asszisztens) is "bizonyítja", "bizonyítják", hogy ő igazat mond. Majd taktikát vált, és az első, névvel ellátott támogatóját is megnevezi: a bukott SZDSZ-elnököt, Kuncze Gábort. (Később azért visszatér a régi taktikához: egy ismeretlen újságíró arról érdeklődik Havastól, megkérdezte-e Kálmán Olgától, miért volt ilyen aljas.) Na, de térjünk vissza Kunczéhez. Havas állítása szerint Kuncze így viccelődött:

"...a Kuncze azzal hívott föl, hogy huszonvalahány éve furcsán méregetted, úgyhogy azon gondolkodik, a TV2-ben fogja elmondani, hogy ez a vizuális zaklatás tipikus példája (Évike - a titkárnő - : csak aztán nehogy a Kuncze is letagadja!)."

Kuncze Gábor Forrás: MTI/Marjai János

Vagyis, ha Havas ezúttal nem hazudik, akkor Kuncze Gábor kétségbe vonta több nő állítását, akik Havast egyértelműen súlyos zaklatással vádolták, Kuncze Gábor a megalázott nőkön röhög, hogy így védje lebukott barátját. Kuncze Gábort keressük, amint hajlandó lesz válaszolni kérdéseinkre, megírjuk, hogy mi az ő verziója, mi volt a szándéka az ízlésesnek nehezen hívható szellemeskedéssel.

Ez után Havas Henrik hosszan ír arról, hogy Kálmán Olga az élő adás után szinte elismerte, amit adásban letagadott, és úgy zárta le a vitát, hogy Havas nem pontosan idézte a szavait. Merthogy ő nem disznót mondott, hanem dögöt.

Utána mindenfélét összehord Havas, tippelgetni kezdi, vajon miért tagadta le Kálmán Olga a telefonbeszélgetést. Belekeveri Kálmán Olga adásrendező férjét is, előjön igazi énje, hogy szerinte normális, ha élő adásban egy férfi "mucikám"-nak hívja a riporternőt. De a végén elérkezik egy logikus magyarázathoz. Ezt írja Havas:

"Kálmán Olga fél bevallani, hogy viccet csinált az én állítólagos zaklatási ügyemből."

Kálmán Olga Forrás: MTI/Honéczy Barnabás

Ez viszont kivételesen tényleg logikus. Kálmán Olga, aki évek óta azt a szerepet játssza, hogy a világ összes áldozatának a szószólója, egy sokszorosan lebukott szexuális zaklatónak úgy hízeleg, hogy kineveti az áldozatokat. Ez gyalázatos, szemforgató aljasság lenne. A közvélemény előtt metoo-zni, szolidárisnak mutatkozni, közben pedig a visszataszító, lebukott zaklatóval együtt gúnyolódni a megalázott nőkön.

Amennyiben a folyamatosan hazudozó Havas Henrik mond igazat Kálmán Olgával és Kuncze Gáborral kapcsolatban, egyiküknek sincs helye a közéletben. Kuncze már nem politikus, legfeljebb néha feltűnik egy-egy ellenzéki műsorban, és mond néhány érdektelen közhelyet. Kálmán Olga viszont, még ha csak Simicska Lajos tévéjében, még ha csak egy bukott, alig nézett műsorban is, de szerepel, műsort vezet.

Ha igazat állít Havas Henrik, akkor Kálmán Olgának követnie kell Havas Henriket. El kell tűnnie a képernyőről.