Új mentőállomás épülhet Zalaegerszegen

Országos Mentőszolgálat OMSZ mentő Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár és Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója
Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere, Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója részt vesznek a Mentők Napja alkalmából az OMSZ dolgozói számára rendezett eseményen, amelyen a miniszter a mentőszolgálattal kapcsolatos bejelentést tesz. A rendezvény helyszínén az első új, kormányzati forrásból beszerzett mentőautók is megtekinthetőek. 2017.05.10.
Vágólapra másolva!
Az új épületben a Zala megyei mentésirányításnak is elférhet majd. A tervezésére 42 millió forintot hagyott jóvá a kormány - közölte kedden Vigh László, a város fideszes országgyűlési képviselője.
Vágólapra másolva!

Vigh László a mentőállomáson tartott sajtótájékoztatón elmondta: a kormányhatározat az év végén jelent meg a Magyar Közlönyben, a bontás és az építés tervezésére 42 millió forintot hagyott jóvá a kormány. Egyelőre

nincs eldöntve, hogy a jelenlegi, Ady utcai épület helyén építik-e meg

az új állomást, vagy más helyszínt keresnek a 21. századi elvárásoknak megfelelő új mentőállomásnak.
Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) hozzátette: a döntés szerint június 30-ig el kell készülnie az engedélyes és kiviteli terveknek is, hogy az építkezés mihamarabb elkezdődhessen.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Felidézte ugyanakkor azt is, hogy a város nem fenntartója a mentőállomásnak, de egyáltalán nem mindegy az itt élők számára, hogy milyen állapotban van az egészségügyi infrastruktúra. Balog Zoltánnal, az emberi erőforrások miniszterével és a mentőszervezet szakembereivel ezért már

régóta zajlott az egyeztetés a korszerűsítésről.

Kérdésre válaszolva Vincze Luca, a Zala Megyei Mentőszervezet vezető mentőtisztje elmondta: a megyében 10 mentőállomás működik, a 2015-ben Söjtörön és Zalalövőn épült két új létesítménnyel együtt. Összesen 29 mentőjárművel rendelkeznek, nappal öt, éjjel négy eset- és rohamkocsi van szolgálatban.

Az MTI érdeklődésére hozzátette: jelenleg 18-an dolgoznak a mentés, öten pedig a betegszállítás irányításában, a nyolc irodai dolgozó mellett pedig 260 munkatársuk tartozik a kivonuló állományhoz Zalában.