Soros György be akar avatkozni a magyar választásokba

Gulyás Gergely
Gulyás Gergely
Vágólapra másolva!
Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a Fidesz készen áll az április 8-ára kitűzött országgyűlési választásra, a párt márciusban indítja országjárását. A kormánypárti politikus aláhúzta, hogy már most látszik, Soros György be akar avatkozni a választásba, hiszen több irányból nyomást helyeztek Magyarországra a bevándorláspárti tőzsdespekulánshoz köthető személyek, szervezetek.
Vágólapra másolva!

Korábban megírtuk, hogy Áder János, köztársasági elnök április 8-ára írta ki az országgyűlési választást. A bejelentésre a Fidesz is reagált: Gulyás Gergely, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a párt 106 egyéni képviselőjelöltje készen áll, személyükről a Fidesz országos választmányának jövő keddi ülésén hozzák meg a formális döntést. A politikus hozzátette, hogy a nagyobbik kormánypárt választási országjárása márciusban várható. Gulyás kiemelte, ha a Fidesz marad kormányon, akkor pontosan lehet tudni, mi várható gazdaság- és a bevándorláspolitikában, ellentétben az ellenzéki pártokkal.

Soros nem demokrata, nem tiszteli a nemzetállamok önállóságát

Gulyás Gergely szerint ugyan a szabad választás lebonyolításához minden feltétel adott, azonban minden jel arra mutat, hogy Soros György be akar avatkozni a magyar választásokba. Az Amerikában élő bevándorláspárti spekuláns személye kapcsán Gulyás azt mondta, hogy

A nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője kiemelte, hogy az üzletember szándéka egyértelmű, és több olyan ügyet is megnevezett, amikor Soroshoz köthető személyek, szervezetek igyekeztek nyomást gyakorolni Magyarországra.

  • Ide sorolta Judith Sargentini, a magyar jogállamiság helyzetéről szóló jelentést készítő európai parlamenti (EP) képviselő budapesti látogatását. A Soros szövetségeseként számon tartott képviselő olyan íratlan szabályokat is áthágott, minthogy az adott nemzeti választást megelőző fél évben az EP általában nem foglalkozik az érintett tagállammal. Ennek kapcsán Gulyás Gergely elmondta, hogy természetesen ezekre a vitákra készen állnak, de példátlannak tartják a magyar belpolitikai ügyekbe való nyílt beavatkozást.
  • Ugyancsak a Soros-féle nyomásgyakorlás folytatásaként értékelte az amerikai szenátus külügyi bizottságának demokrata tagjainak Magyarországgal is foglalkozó jelentését. A beszámolót kiadó Ben Cardin szenátor kapcsán megjegyezte, hogy az amerikai Helsinki Bizottság társelnöki posztját hosszú ideig betöltő politikus egy 2013-as meghallgatáson többször összekeverte Magyarországot Ausztriával. Gulyás hozzátette, hogy fogalma sincs a szenátornak, hogy Magyarországon mi történik, ám vannak, akik megmondják neki, mit kell leírni az országról. A Fidesz frakcióvezetője szerint a demokraták jelentése kizárólag amerikai belpolitikai célokat szolgál, a Trump-adminisztrációval szembeni nyomásgyakorlás jegyében adták ki.

A Soros-féle nyomásgyakorlási akciók kapcsán a Fidesz politikusa azt hangsúlyozta, hogy

a magyar kormánynak mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy Magyarország magyar ország maradhasson.

Gulyás Gergely: A Fidesz készen áll a választásra! Forrás: MTI/Máthé Zoltán

A szélsőségek előbb-utóbb összeérnek

A baloldal és a Jobbik esetleges összefogását firtató újságírói kérdésre úgy reagált a fideszes politikus, hogy a szélsőségek előbb-utóbb összeérnek. Úgy látja, hogy politikai számításból egyelőre még nem mer közös jelölteket állítani a Gyurcsány Ferenc bukott kormányfő vezette DK és Vona Gábor Jobbik-elnök, de koordinációs együttműködés van és lesz is. Emlékeztetett arra, hogy 1990 óta a baloldal önmeghatározásának egyik legfontosabb része a szélsőjobboldallal szembeni küzdelem, ehhez képest egy kormányváltásért akár velük is készek egyeztetni.