Ez várhat a kislányra, aki végignézte anyja megölését

2018.01.13. 12:17

A nagyszüleihez vagy az apjához kerülhet az a kislány, akinek az anyját vasárnap lelőtte annak volt barátja. A kétéves gyerek mindent közvetlen közelről nézett végig, anyja karjából. Az anya nem sokkal később a kórházban halt meg. A kisgyerek is kórházba került, de csak megfigyelésre, neki óriási szerencséje volt, egyetlen golyó sem találta el. A gyilkos a nő barátját lőtte le elsőként, végül öngyilkos lett. Ő is a kórházban halt meg. 

Ha a nagyszülők szeretnék felnevelni a kislányt, akkor el kell menniük a gyámügyi hivatalba, és családba fogadást kell kérelmezniük. Ez esetben kell a külföldön élő apa nyilatkozata"- mondja Radoszáv Miklós gyermekvédelmi szakember. A kislány apja ugyanis Németországban él. Így a férfinak be kell mennie a németországi magyar követségre, vagy konzulátusra, és nyilatkozatot kell tennie. Ez így a leggyorsabb eljárás, ha a szülő hozzájárul, de ezt kérelmezni kell"- tette még hozzá a szakértő.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Viszont ha az apa szeretné magához venni a kislányt, akkor ő az első, neki van gyerektartási kötelezettsége.

Ahogyan azt már megírtuk, vasárnap egy férfi bement volt barátnője lakásába, és lelőtte annak új párját, a nőre az utcán lőtt rá többször is, majd megpróbált öngyilkos lenni. A támadót és a nőt életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol később mindketten belehaltak a sérüléseikbe. A 26 éves férfi nem tudta feldolgozni, hogy volt párja új életet kezdett egy másik férfival, éveken át zaklatta a nőt.

A nő kétéves kislánya, Lilla a lövöldözés közben végig anyja kezében volt. Neki nagy szerencséje volt,  egy golyó sem találta el. A kislány a Heim Pál kórházba került megfigyelésre.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelki elsősegély számot!