Elfogták a hazudós, futva menekülő tolvajokat

2018.01.13. 16:21

Budapest II. kerületében elfogták azt a két férfit, akik az áramszolgáltató munkatársainak adták ki magukat, és így loptak.

 A táborfalvai 54 éves G. János és a budapesti 29 éves K. János 2018. január 10-én 13 óra körül megjelent Budapest II. kerületében, egy Hűvösvölgyi úti társasháznál, ahol egy vásárlásból hazaérkező idős asszonynak ajánlották fel segítségüket a csomagok cipelésében.

A lakáshoz érve az elkövetők közölték, hogy ők az áramszolgáltató munkatársai, és a villanyórát jöttek leolvasni. A két férfi bement a lakásba, majd az idős nő figyelmét elterelték, és elloptak három darab karórát, egy darab karláncot, valamint személyes iratokat és készpénzt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság Betörési Osztályának nyomozói figyeltek fel a lopás után a társasházból futva távozó két férfira. A nyomozók a Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival a két férfit a társasház közelében elfogták, és előállították őket a kerületi rendőrkapitányságra.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói a két férfit – őrizetbe vételük mellett – lopás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki, és előterjesztést tettek előzetes letartóztatásukra.