Beleharaptak egy gyerek ujjába Budapesten

Vágólapra másolva!
A 20 éves nő egy hónappal ezelőtt egy 14 éves fiútól azzal az ürüggyel kérte el a telefonját, hogy szeretne azon felhívni valakit, majd amikor a fiú megpróbálta visszakérni, rátámadt. A bíróság végrehajtandó börtönbüntetésre ítélte a nőt.
Vágólapra másolva!

A nő december közepén a budapesti Kálvin téren, a metróaluljáróban lépett oda a 14 éves fiúhoz, akitől pénzt kért, és aztán beszélgetni kezdett vele. Ez idő alatt elsétáltak a IX. kerületi Ráday utcáig, ahol elkérte a fiú telefonját, hogy felhívhasson valakit.

A fiú ebbe csak úgy egyezett bele, hogy a saját kezével fogja a telefont, amíg a nő telefonál.

A nő ennek ellenére kivette a gyerek kezéből a telefont, ami többször próbált visszakérni a 14 éves fiú.

Mivel a 20 éves nő nem akarta visszaadni neki, megpróbálta elvenni, de akkor a nő beleharapott a fiú egyik ujjába.

Ezután a nő elrakta a telefont a táskájába, és elindult.

A fiú követni kezdte a nőt, mert vissza akarta kapni a telefonját. A nő kiabált a fiúval, hogy az az ő telefonja, majd megkérdezte a fiútól, hogy akarja-e, hogy megverjék. A fiatal fiú tovább nem merte követni a nőt - írta az Origóak a Fővárosi Főügyészség.

Az ügyészség a rendőrség gyors nyomozása miatt a nőt rablás miatt gyorsított eljárásban bíróság elé állította.

A tárgyaláson a bíróság megállapította a nő bűnösségét, ezért 3 év és 2 hónap börtönbüntetésre ítélte, valamint 4 évre eltiltotta a közügyek intézésétől.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész és a nő védője is fellebbezett a döntés ellen. A bíróság ügyészi javaslatra a másodfokú eljárás végéig fenntartotta a nő előzetes letartóztatását.