Az ország nagy részén további ónos esőzésre figyelmeztetnek

Ónos eső
Egy férfi ónos esőt tisztít le autója ablakáról Budapest belvárosában
Vágólapra másolva!
A további ónos esőzés veszélye miatt az ország nagy részében elsőfokú figyelmeztetések, riasztások vannak érvényben.
Vágólapra másolva!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat MTI-hez eljuttatott veszélyjelzésében azt írta, hogy kedden délután még leginkább az Alföld déli részén, estétől pedig az északi tájakon várható ónos csapadék, de éjszaka akár az Alpokalján is lehet kis mennyiségű ónos eső.

Egy férfi ónos esőt tisztít le autója ablakáról Budapest belvárosában ( Illusztráció / korábbi felvétel). Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Emiatt Budapesten, Pest megyében, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Tolna és Veszprém megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés.

A meteorológiai szolgálat kitért arra is, hogy szerda reggelig az ország északkeleti felén néhány centiméter hó várható, de helyenként az Északi-középhegységben, az Alföld északi részén 5 centiméter körüli mennyiség is hullhat.

A csapadék formája délnyugat felől fokozatosan havas esőre, ónos esőre, majd a hőmérséklet emelkedésével esőre vált, de északon, északkeleten jellemzően fagypont alatt marad szerda reggelig a hőmérséklet.

Szerdán is sok felé várható enyhe havazás, helyenként ónos eső is előfordulhat. Forrás: MTI/Balogh Zoltán

Az előrejelzés szerint szerdán többnyire erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd késő délutántól északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. Elszórtan, főként az ország déli részén és a Dunántúlon lehet eső, zápor, estefelé esetleg hózápor. A szél megélénkül, az Észak-Dunántúlon időnként meg is erősödik.

A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3 Celsius-fok között alakul. Napközben plusz 1-7 fokig melegszik a levegő.