A gyilkos anya lehajtott fejjel várta, megmentik-e kisfia életét

Gyermekgyilkosság
Vágólapra másolva!
Soha sem felejti el Gyimesi János azokat a szavakat, amiket a felesége mondott neki, miután megölte a közös fiukat 2016 októberében. A férfi a zaol.hu -nak adott interjút.
Vágólapra másolva!

A férfin látszik, hogy tele van keserűséggel, lelkileg összeroppant és egy kicsit testileg is, de rajongással szereti és gondozza a 3 éves Jánost és a börtönben született Tamás fiát is.

Gyimesi János a kis Jánoskával, aki láthatta a gyilkosságot Forrás: Zaol.hu/Szakony Attila

A tragédia másfél évvel ezelőtt történt. 2016 október 30-án egy ceglédi nő reggel megölte másfél éves kisfiát, mert az állítólag nem akarta abba hagyni a sírást és a kiabálást.

A nő nem tudta elcsitítani, ezért többször felemelte és a földhöz vágta.

A gyereknek olyan súlyosan megsérült a feje, hogy a helyszínen meghalt. Az anyja azonnal mentőt hívott. Az orvos még megpróbálta újraéleszteni, de már nem tudtak rajta segíteni.

A férfit felemészti fia hiánya

Gyimesi János élénken emlékszik fia halálának napjára.

- ezzel hívta fel a nő a gyilkosság napján.

A férfi pont akkor ért haza, amikor a mentőhelikopter landolt a házuknál. Azonnal berohant. Arra emlékszik, hogy a mentősök nem engedték a fia közelébe, mert éppen harcoltak az életéért, eközben az élettársa lehajtott fejjel, szótlanul állt az ajtó előtt.

- mondta a Zala megyei hírportálnak. Másik fiúkat, a kis Jánost, aki valószínűleg mindent látott, ő vitte át élettársa anyjához.

Tamás a börtönben született Forrás: Zaol.hu/Szakony Attila

A férfi arról is beszélt, hogy semmi nem utalt a tragédiára, "szépen nevelték" a gyerekeket. Egy kanizsai cég telephelyvezetőjeként kezdett dolgozni Cegléden, ott ismerte meg Mónikát. Egyik pillanatról a másikra munkanélküli lett, de alkalmi munkákból fent tudta tartani a családját.

- emlékezett vissza Gyimesi János.

Az apa szerint az élettársa példásan nevelte a kicsiket, semmiben sem szenvedtek hiányt, a szomszédok sem vettek észre semmi olyat, ami előrevetítette volna a tragédiát. Azon a bizonyos napon szokásosan puszival köszönt el Mónikától és a gyerekektől is.

- mondta.

Harmadik fiukkal, Tamással már a gyilkosság alatt is terhes volt Mónika. Őt a börtönben szülte meg, és kétség sem fér ahhoz, hogy Gyimesi János őt is fel fogja nevelni.

- magyarázta.

A bíróság már megszüntette a gyerekgyilkossággal gyanúsított ceglédi nő előzetes letartóztatását és házi őrizetre módosította. A férfi elmondása szerint néha felhívják egymást.

A gyilkosságról soha nem beszélnek,

csak általános dolgokról, és a fiúkról kérdezgeti Jánost, aminek a férfi nem örül.

- tette hozzá Gyimesi János.

A két gyerekét egyedül nevelő férfi ma a Vöröskereszt Családok Átmeneti Otthonában él. Többen is segítettek már neki, február közepén pedig egy jótékonysági labdarúgó kupát szerveznek, aminek a bevételét a családnak ajánlják fel.