Bimbózó Simicska-Hadházy románc

Hadházy Ákos, repülés
Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett
Vágólapra másolva!
Értesüléseink szerint az LMP férfi társelnöke, Hadházy Ákos rendszeresen egyeztet Simicska Ádámmal, Simicska Lajos legidősebb fiával. A találkozók tárgya, úgy tudjuk, hogy miként alakíthatna ki együttműködést a Jobbik és az LMP.  A Simicska család beágyazódottsága az LMP-nél persze furcsa, de ha úgy tetszik, az oligarchák feltűnésének hagyománya van a zöldeknél. Elég csak a másik társelnök, Szél Bernadett kapcsolataira gondolnunk Soros György szervezeteivel. 
Vágólapra másolva!

Az Origo információi szerint Simicska Ádám - Simicska Lajos jobbikos oligarcha legidősebb fia - rendszeresen összejár Hadházy Ákossal, az LMP társelnökével. A találkozók helyszíne egy Szent István parkhoz közeli divatos reggelizőhely (és étterem), az exkluzív helyszín kiválasztása pedig nem véletlen. A főváros XIII. kerületében működő étterem ugyanis meglehetősen közel van az LMP Hegedűs Gyula utcai irodájához. Úgy tudjuk, a 36. szám alatt található pártközpont éppen az az ingatlan, amelynek nyomott áron való bérlése miatt az Állami Számvevőszék megbírságolta a közelmúltban az LMP-t.

Itt szoktak találkozni Forrás: Origo

Forrásaink szerint a Simicska-Hadházy tárgyalások arról szólnak, hogyan működhetne együtt a Jobbik az LMP-vel. Mint ismert, Vona Gábor Jobbik-elnök még tavaly novemberben állt elő (talán nem véletlenül a Magyar Nemzet napilapban, Simicska Lajos háziújságjában) azzal az ötletével, hogy pártja adott esetben koalíciót kötne a zöldekkel.

Ennek az összeborulásnak lehet kulcsfigurája Hadházy Ákos.

Erre utal a társelnök Vona felvetésére adott reakciója. Ebben kifejezetten megengedően fogalmazott, szerinte "a koalíciós tárgyalásokról választás után érdemes beszélni, az LMP viszont a gyökeres változásban érdekelt". Mindehhez pedig sokat sejtetően hozzátette, hogy

Vona Gáborra ez a kikötés ugye nem igaz. Azon persze lehetne éppen csodálkozni, hogy miért éppen Simicska Ádám tartja kézben a Jobbik és az LMP összefésülését, de valójában ebben sincs semmi meglepő. Azt ha máshonnan nem, a Jobbik plakátbotránya óta pontosan lehet tudni, hogy Simicska Lajos nem viccelődött, amikor arról beszélt, hogy minden szimpátiája a Jobbiké. Ez nemcsak az elvekben merül ki, hanem a tettekben is: Simicska Lajos első körben több száz millió forintnyi kedvezményt adott a párt hirdetéseihez, majd gyakorlatilag ingyen átpasszolt több mint 1000 óriásplakát-felületet Vonáéknak.

Annak ellenére, hogy egy ilyen üzlet piaci értéke milliárdos nagyságrendű és persze tiltott pártfinanszírozás, ami törvénytelen.

Simicska Ádám nem külső szereplője az apja és a Jobbik machinációinak, hanem tevékeny részese ezeknek. Tavaly novemberig társ-ügyvezetője volt a Magyar Nemzetet kiadó Nemzet Lap- és Könyvkiadó Kft.-nek, alakítója volt annak a folyamatnak, amely alárendelte a Jobbik érdekeinek a napilapot. Sok sikerben nem volt része, az újság olvasottsága 14 ezer példányszám alá zuhant. Ugyanakkor olyan hírek is felröppentek, hogy Simicska Ádám cserébe a Jobbik országos listáján kaphat befutó helyet. Ádám az ismertsége kiépítése szempontjából talán nem a legjobb utat választotta, az éjszakai firkálása legalábbis sokaknál verte ki a biztosítékot. Volt kitől tanulnia.

Simicska Ádám Forrás: Facebook

A helyzet tehát úgy áll, hogyha Hadházy Ákos Simicska Ádámmal jár össze, az pont olyan, mintha Simicska Lajossal tenné ugyanezt.

Az Origo egyébként úgy értesült a találkozók egyikének szemtanújától, hogy Simicska Ádám fizette a számlát, Hadházy Ákos pedig lazacsalátát - az étlap szerint valószínűleg a "házilag marinált lazac saláta anchovy-s olivával, főtt tojással és francia babbal" néven futó ételről van szó - rendelt. Elmondások szerint a Simicska fiú nemcsak ebben az esetben volt nagylelkű, hanem szinte kivétel nélkül ő állja Hadházy fogyasztását.

Összeérő szálak

Hadházy Ákos és a Simicska-médiablokk feltűnően gyümölcsöző kapcsolata a tulaj fiával való összejárás fényében persze rögtön érthető. Egy év alatt, tavaly január óta Hadházy Ákos nevével 513 alakalommal találkozhattunk a Jobbik felé maximálisan irányba állított Nemzet-csoport felületein. Ez durván napi két anyag. Csak összehasonlításképpen: ugyanebben az időszakban a balliberálisoknak mindig hízelkedő HVG mindösszesen 147-szer szerepeltette az LMP-s politikust.

Hadházy Ákos Forrás: MTI/Mohai Balázs

Emlékezetes példája a szoros viszonynak Hadházy és a Simicska-sajtóportfólió között, amikor együttes erővel támadtak rá a Soros-tervről szóló nemzeti konzultációra. Hadházyt a kormány a sorozatos hazugságai miatt végül feljelentette, a Hír Tv viszont fontos szolgálatot tett a valótlanságok terjesztésében. Hadházy ugyanis egészen pofátlan módon titokban rögzített egy beszélgetést egy magánszeméllyel, aki munkájából fakadóan részt vett a konzultációs ívek feldolgozásában. Ezt a semmitmondó hangfelvételt aztán átjátszotta a Simicska-tévéhez, amely szenzációként tálalta a sztorit, hogy bravúros módon bizonyítékokat szereztek arról, hogy nem 2,3 millióan válaszolták meg a Soros-konzultáció kérdéseit.

Pedig mindössze annyi történt, hogy végrehajtották Hadházy lejárató kampányát, hazugságát.

Akkor viszont visszavettek az "oknyomozásból", amikor kipattant a botrány Hadházy Ákos földügyletei kapcsán, keménykedés helyett viszont legalább forgattak egy baráti riportot az amúgy tényleg vállalhatatlan ügyeskedésről. Emlékeztetőül: Hadházy összevissza beszélt arról, hogy pontosan hány hektár föld is van a Hadházy család nevén, majd az is kiderült, hogy az LMP által sárba taposott állami földpályázati programban amúgy az LMP társelnökének hozzátartozói igen aktívak voltak.

Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett Forrás: Facebook

Simicska szerkesztőségei viszont következetesek Hadházy kínos ügyei kapcsán, és azt se firtatták, amikor kiderült hogy a környezetbarát LMP társelnöke, ha teheti, hobbirepüléssel üti el az idejét.

Kinek a pap, kinek a papné

Hadházy és Simicskáék partnerségének ugyanakkor - ha lehet így fogalmazni - van hagyománya az LMP-n belül. Elég csak Szél Bernadett szoros viszonyára gondolni Soros György szervezeteivel. Összefoglalva tehát elmondható, hogy az LMP két társelnöke külön-külön, de éppen azokkal az erőkkel ápol szövetséget, amelyek a magyar kormány és a kormánypártok legnagyobb ellenfelei.

Kerestük Hadházy Ákost, hogy mondja el, miért találkozgat Simicska Ádámmal, ha válaszol, természetesen azonnal megírjuk. Frissítés: Hadházy reagált a cikkünkre.