Nem tudja igazolni Soros György, hogy magyar állampolgár

Soros György, magyar származású amerikai üzletember, a Soros Alapítvány elnöke, a Közép-európai Egyetem (Central European University, CEU) alapítója és tiszteletbeli kuratóriumi elnöke az egyetemen, ahol előadást tartott
Vágólapra másolva!
Az Origo korábban megírta, hogy olyan javaslatot tárgyal  a kormány, amely akár Soros György kitiltását is lehetővé teszi Magyarországról. Lapunk most további részleteket tudott meg.
Vágólapra másolva!

A bevándorláspárti milliárdos Soros Györgynek az Origo információi szerint nincs magyar útlevele, és ezért nem tudja igazolni, hogy magyar állampolgár, vagyis, ha ezt nem tudja igazolni, akkor kitiltható. A kitiltása nemzetközi repülőterek és hajóállomások nyolc kilométeres körzetére is vonatkozik, vagyis Budapest nagy része beleesik, tehát nem tud bejönni Budapestre, így a Soros-aktivista magyar állampolgárok mozgása komplikálódik, nem tudnak vele rendesen találkozni.

Soros György Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

Ma egyébként újabb, az illegális bevándorlás elleni törvénytervezetet készített a kormány: az előterjesztés adatszolgáltatásra kötelezné az illegális migráció támogatóit, 25 százalékos illetékkel terhelné a külföldről származó támogatásaikat, továbbá lehetővé tenné, hogy az idegenrendészeti távoltartás intézményével sújtsák a bevándorlást szervező állampolgárokat - jelentette be Pintér Sándor belügyminiszter és Kovács Zoltán kormányszóvivő. Utóbbi a "Stop Soros" névvel illette a törvénycsomag-tervezetet.

Pintér Sándor arról is beszélt, hogy magyar állampolgárt nem lehet kitiltani Magyarországról. Ezért fontos az Origo információja, hogy Sorosnak nincs magyar útlevele, tehát igazolni sem tudja, hogy magyar állampolgár. Vagyis, kitiltható.