VV Fanni-gyilkosság: nem vállalja a hazugságvizsgálatot a gyanúsított

2018.01.18. 10:31

Ha a rendőrség megtalálja Novozánszki Fanni holttestét, és a szakértők megállapítják, hogy különös kegyetlenséggel ölték meg, akkor az még nagyobb büntetést jelenthet majd a gyilkosának – írja a Blikk.

Fanni a halála előtt minden pénzét kivette a bankból, hogy kölcsönadja B. Lászlónak. A pénzért mehetett Fannihoz november 20-án a férfi, de a lány feltehetően megggondolta magát. Tehát a gyanúsított nyereségvágyból is megölhette Fannit. A volt MSZP-s képviselőjelölt eddig nem tett

beismerő vallomást és a poligráfos vizsgálatot is elutasította.

Ezt a vizsgálatot csak a gyanúsított engedélyével lehet elvégezni. Megtagadása is egy információ, amit a nyomozók feldolgoznak munkájuk során.

VV FanniForrás: RTL

Dr.. Lichy József, a Novozánszki család ügyvédje a Blikknek arról beszélt: nem elég, hogy Fannit gyászolják a szerettei, még attól is félniük kell, hogy a lány szenvedett, mielőtt meghalt. Sajnos, attól tartunk, hogy valóban különös kegyetlenséggel ölte meg a gyanúsított Fannit. Ha már a pénz motiválta az elkövetőt, akkor szinte biztos, hogy ez a minősítés is valós. A nyereségvágy és a különös kegyetlenség szinte mindig együtt jár. A szülőknek azért különösen fájó ez, mert ha meghal a gyerekük, abba esetleg beletörődnek idővel. Fontos lenne viszont a tudat, hogy Fanni nem szenvedett, ám ez sajnos nem kizárható- mondta az ügyvéd. A gyanúsított ügyvédje nem akart nyilatkozni.

Novozánszki Fanni november 20-án este tűnt el. A gyanúsított, B. László egy bérelt kocsival ment a lány lakásához. A kamera felvételei alapján ölben vitte le a lány élettelen testét a mélygarázsba.

VV Fanni

Az autópálya felvételei alapján pedig azt is tudják már, hogy járt a Duna partján, ezért először a folyóban keresték a holttestet. Később, ahogyan az Origo is megírta az autó GPS- adataiból az derült ki, hogy B. László Budapest és Veszprém között, egy több tízezer hektáros területen is autózott azon az estén, amikor a lány eltűnt. A nyomozók azt hitték, hogy elásták Fannit holttestét. Ahogy tegnap írtuk, ma már kutak mélyén keresik a lány teteméthalottkereső kutyákkal, amelyeket Németországból bérelt a rendőrség.

Azt, hogy hol van a holttest, csak találgatni lehet, annyi viszont tény, hogy B. László másnap, november 21-én isszavitte a bérelt autót, amiből megpróbálta eltűntetni a vérnyomokat, de nem sikerült – írta a Ripost. Amikor a kölcsönzőben megkérdezték, mi történt, azt mondta,

elütött egy vadat, a tetemet pedig betette a csomagtartóba.

Ismerőse nem hitt neki, ezért értesítette a rendőröket. Ezután fogták el B. Lászlót. Azóta a férfi a bűnrészességet bevallotta, a gyilkosságot viszont tagadja.