Egyetlen migránst sem fogadott be a kormány

Horizontal
Migrants prepare to board buses at a refugee centre in the Midia Port, at the Black Sea coast, next to Navodari city September 13, 2017. EU member Romania is not part of the bloc's passport-free Schengen zone and until now has largely avoided the kind of influx of refugees and migrants seen elsewhere on the continent over the last few years. Bucharest fears that the Black Sea could become an alternative route for migrants seeking a new life in Europe as the dangerous journey across the Mediterranean becomes increasingly difficult. / AFP PHOTO / Daniel MIHAILESCU AND DANIEL MIHAILESCU
Vágólapra másolva!
Senkit, egyetlen migránst sem fogadott be a kormány, senki nem kap Magyarországon letelepedési lehetőséget, és nem változtatták meg a jogszabályokat, hiába kampányol ezzel a hazugsággal az ellenzék. Mindenkinek el kell hagynia Magyarországot. Az 1300 migráns befogadásáról szóló ellenzéki hazugságot a Soros György pénzével kitömött Helsinki Bizottság leplezte le egy sértődött interjúban. 
Vágólapra másolva!

A Helsinki Bizottság honlapján már nyilvánosságra hozta azokat a migrációs adatokat, amelyek a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal honlapján még nem lehetnek fenn. Az is érdekes, hogyan közölheti ezeket az adatokat előbb Soros György szervezete, mint a kormány hivatala. Nos, úgy, hogy ezeket a BMH el kell, hogy küldje az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, mielőtt még közzétenné. Ők pedig odaadták a Soros-szervezetnek.

A lényeg: az adatokból kiderül, hogy Magyarország egészen pontosan 1216 menekültet fogadott be tavaly. Csakhogy

ennek a számnak semmi köze a kvótákhoz, és jóval alacsonyabb, mint az uniós átlag –

írja a zoom.hu. A portál a Soros-szervezet Helsinki Bizottság munkatársával Zádori Zsolttal készített interjút.

Soros szervezete pénzt keres a migránsokon

A Helsinki Bizottság ügyvédje például két bangladesi illegális migránst (Ilias és Ahmed) védett Magyarországgal szemben a strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán. Pardavi Márta, a Magyar Helsinki Bizottság társelnöke a hvg.hu-nak adott tavaly márciusi interjújában elismerte, hogy

ők is keresnek a strasbourgi peren,

meglátása szerint „nincs ebben semmi extra”. A szóban forgó összeg 8700 euró (2,7 millió forint). A társelnök arról is beszélt, hogy további perekben, új ügyfeleket keresve, továbbra is be fogják perelni Magyarországot.

A Helsinki Bizottság szerint senkit sem fogadott be Magyarország, de a Soros György által kitömött szervezet szerint erre nagy szükség lenne Forrás: AFP/Daniel Mihailescu

A Helsinki Bizottság a határzár tiltott átlépése kapcsán azzal érvelt, hogy „aggályosnak tekinthető a jogellenes belépéssel kapcsolatos súlyos jogkövetkezmények alkalmazása." A Soros Györgyhöz köthető szervezet 2015-ben és 2016-ban összesen több mint negyedmilliárd forint támogatást kapott.

A hatályos, szigorú magyar törvényeket alkalmazták

Pont ez a szervezet ismerte most el, hogy arról van szó, hogy

Magyarország egészen pontosan 1216 embert fogadott be tavaly, de egyáltalán nem titkosan.

Ezeket az adatokat kötelező nyilvánosságra hozni, és továbbítani kell az uniós statisztikai hivatalnak, az Eurostatnak is. Zádori elmondta, az 1216 elismerés a genfi konvenció, az Alaptörvény és a magyar menekültügyi törvény alapján történt és semmi köze a kötelező kvótákhoz.

Az áthelyezési kvóta a gyakorlatban arról szólt volna, hogy Görögországból és Olaszországból a 2017 szeptember közepéig érkezők közül 1294 szíriai menedékkérőt kellene átvenni. Nagyjából 75 százalékos elfogadási rátával számítva, ez mintegy ezer ember befogadását jelentené. Csakhogy

ezzel az uniós döntéssel Magyarország nyíltan szembement –

panaszkodott Zádori Zsolt.

Zádori: Magyarország senkit sem fogadott be titkosan Forrás: AFP/Hanna Sonia

Nem maradt el a szokásos siránkozás

A Helsinki Bizottság szerint

a fő probléma továbbra is hogy csak 1216-an kaptak itt menedéket,

illetve, hogy milyen „jogtipró” eljárásban lehet hozzájutni a védelemhez, és az mit is jelent a gyakorlatban. Az elfogadási arány pedig jócskán az uniós ötven százalékos átlag alatt van, nálunk ez mindössze 30 százalék.

A sajtómunkatárs szerint komoly gond az is, hogy mint ismert, március óta csak a tranzitzónákban lehet menedéket kérni Magyarországon, amit Brüsszel hevesen támad. A magyar törvények emellett szigorú szabályokat alkalmaznak integrációra, ezért ennek a 1216 embernek a jó része távozott is az országból.

Soros Helsinki Bizottsága a bevándorlók pártján

  • A Helsinki Bizottság a 2015-ös nemzeti konzultáció során arra buzdított mindenkit, hogy a bevándorlással kapcsolatos konzultáció borítékait üresen küldjék vissza a Miniszterelnökségnek.
  • A jogvédő szervezet „bevandorlovagyok" néven demagóg és hazug tumblr oldalt is indított, ahol többek között Bartók Béla, Karády Katalin, Kossuth Lajos és Árpád vezér is azt panaszolja, hogy őket hazaküldené a mostani kormány.
  • 2015 júliusában részt vettek a MigSzol által kezdeményezett, a magyar–szerb határra tervezett kerítés és a menekültügyi törvény szigorítása elleni megmozduláson.
  • 2015 júliusában külön kiadványban próbálták cáfolni a kormány bevándorlással kapcsolatos állításait, így azt, hogy többségében megélhetési bevándorlók érkeznek Magyarországra.
  • 2015. szeptember 2-án „Az én nevemben ne! – Not in my name!” elnevezésű tüntetést szerveztek, hogy kifejezzék a Magyarországon rekedt menedékkérőkkel való szolidaritásukat. A tüntetők között több balliberális politikus is megjelent.