Szökésben a migránsokat csempésző kisgép pilótája

Vágólapra másolva!
Repülőgéppel jutott be az országba 11  migráns hétfőn. A radarok előtt láthatatlanul, este landolt a csempészgép a kelet-magyarországi Kállósemjén közelében.
Vágólapra másolva!

Ahogyan korábban megírtuk, hétfőn egy repülő szállt le Kállósemjén mellett.

A gépen a személyzeten kívül 11 migráns volt.

A szovjet gépet az ukrán határhoz közel, egy szántóföldön tette le a pilóta, aki valószínűleg profi volt. Azt azonban ő sem tudta megakadályozni, hogy a gép egyik futóműve elsüllyedjen a sárban.

Miután az utasok leszálltak, a gép nem tudott újra felszállni, a pilóta elmenekült.

A rendőrség elfogott nyolc vietnámi és három afgán állampolgárt, akik a repülőn utaztak, de a gép pilótáját még nem találták meg. A helyiek szerint ez lehetett a repülő első bevetése, mert valószínűleg feltűnt volna nekik, ha már korábban is látták volna az ország légterében - írja a Blikk.

A migránsokat szállító gépet egy kállósemjéni körzeti megbízott vette észre, mert az feltűnően alacsonyan repült el a háza felett. A gép a Szovjetunióban készült 1981-ben, utána az ukrán polgári repülésben használták. 1993-tól az ukrán légitársaság tulajdonában volt, 2005-től egy magánemberé.

- mondta a Nyíregyháza.hu-nak Tóth János főtörzsőrmester.

Forrás: Police.hu

A Magyar Honvédség légtérvédelmi készenléti szolgálata már az előtt észrevette a gépet, mielőtt az országba lépett volna, és riasztotta a megfelelő erőket. Ahogy a gép ereszkedett, eltűnt a radarról.