Jogerősen kilenc év fegyházra ítéltek egy sarkadi kábítószer-kereskedőt

2018.01.18. 11:35

Jogerősen kilenc év fegyházbüntetéssel sújtott a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön egy sarkadi férfit, aki éveken keresztül árult drogot a békési városban.

A táblabíróság kábítószer-kereskedelem és új pszichoaktív anyaggal visszaélés miatt találta bűnösnek a vádlottat, helybenhagyva a Gyulai Törvényszék elsőfokú ítéletét. A szabadságvesztés kiszabása mellett a férfival szemben 337 ezer forintra vagyonelkobzást rendeltek el.

A férfi 2012 tavasza és 2015 áprilisa között Sarkadon értékesített a lakókörnyezetében kábítószert. Ügyfelei között volt fiatalkorú és olyan fogyasztó is, akinek akár 150 alkalommal adott el drogot, illetve új pszichoaktív anyagot, adagonként 1500-2000 forintért.A rendőrség 2015. április 2-án ellenőrizni akarta a vádlott autóját Sarkad közelében, de a férfi nem állt meg, elmenekült. Útközben a kocsiban lévő, pamutzokniba csomagolt kábítószert kidobta az ablakon. A rendőrök végül a járművet Sarkadon meg tudták állítani, és sikerült megtalálni a kidobott kábítószert is. A 116 gramm fehér, kristályos por pentedront tartalmazott, a drog összes hatóanyag-tartalma több mint nyolcszorosa a jelentős mennyiség alsó határának.

Mezőlaki Erik tanácsvezető bíró közölte, a Gyulai Törvényszék által a vádlottra első fokon kiszabott büntetés kifejezetten enyhe, súlyosítása lett volna indokolt, ez azonban ügyészi fellebbezés híján nem történhetett meg.