Átadták a repülővel érkezett migránsokat a határon

A RENDŐRSÉG ÁTADTA A REPÜLŐVEL ÉRKEZETT ILLEGÁLIS MIGRÁNSOKAT
Busszal vitték a határra a migránsokat
Vágólapra másolva!
Az ukrán határőrök átvették a külföldieket a beregsurányi határnál.
Vágólapra másolva!

Az Ukrajnából levegőben, kisrepülővel érkező 3 afgán és 8 vietnámi állampolgár közül egy afgán férfi menekültstátuszt kért. Őt a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően a rendőrség az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a tranzitzónába kísérte még január 17-én.

Tíz útitársát Magyarország területéről kiutasították.

Busszal vitték a határra a migránsokat Forrás: police.hu

- olvasható a rendőrség oldalán.

Forrás: police.hu

Hétfőn landolt a migránsokkal teli kisrepülő

Egy szabadnapos kállósemjéni rendőr riasztotta szolgálatban lévő kollégáit, miután látta, hogy a háza fölött néhány méterrel elszáll egy kisrepülő hétfő este hét óra körül. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központja azonnal rendőröket küldött a helyszínre, akik a gépet egy mezőgazdasági területen találták, ott szállt le.

A migránsok elmenekültek,

de a rendőrök jelentős erőkkel, kutyákkal és hőkamerák segítségével átkutatták a környéket, lezárták az utakat és átvizsgálták a buszokat és vonatokat. Végül hamar elfogták a migránsokat. A rendőrség őrizetbe vette őket.

Elszállítják a kisrepülőt Forrás: police.hu

Megszökött a pilóta

Tegnap derült ki, hogy a pilóta is elmenekült a helyszínről. Azóta sem tudják, hol van, még keresik a rendőrök. Eközben azt az An-2 típusú, ukrán lajstromozású repülőgépet, amellyel a

11 illegális migráns érkezett Kállósemjén külterületére,

már tegnap a nyíregyházi repülőtérre vitték. A repülőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr- főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága az embercsempészés gyanúja miatt folyamatban lévő eljárásban lefoglalta.