Eltemették a rákoskeresztúri mészárlás áldozatát

2018.01.19. 11:23

Fehér koporsóban vitték utolsó útjára az Újlak utcai gyilkosság egyik áldozatát, É. Vivient. A szertartáson a szűk családi kör vett részt, és ott volt Vivien rab rokona is - írja a Bors.

Vivien, és az őt meggyilkoló Cs. Norbert egy baráti körhöz tartozott, ezért sok közös ismerősünk is megjelent a nő temetésén. Ők korábban azt mondták, nem tartották agresszívnak Norbertet, és nem tudták elképzelni, hogy képes bántani egy nőt- írja a Bors.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

A református szertartáson a lelkész úgy fogalmazott, hogy a legnehezebb helyzetben Laura van, Vivien két és fél éves lánya, aki majd egy életen át fogja hordozni a tragédia emlékét. A ravatalozóban a lelkész felolvasta a családtagok búcsúját, amiben elmondták, hogy az együtt töltött időt soha semmi sem pótolhatja és köszönetet mondtak Viviennek azért, hogy velük élt.

Amikor a koporsót a föld alá engedték, a családtagok elsírták magukat. Mivel Vivien édesanyja képtelen volt elviselni a fájdalmat, vittek neki egy széket.

A nő testvére az első sorban hangosan sírt, az apja zokogva segített betemetni lánya sírját.

A gyászolók között feltűnt egy férfi, akit vezetőszáron, megbilincselve kísértek a büntetés-végrehajtás emberei. Csak nagyon közeli, egyenes ági hozzátartozóknak engedélyezik az ilyen eltávozást, feltételezhető hogy Vivien testvére vagy féltestvére.

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Ahogy az Origo megírta, január 7-én, hajnalban Cs. Norbert felment volt barátnője, Vivien Újlak utcai házába és lelőtte a nő új barátját. Viviennek kiment az utcára úgy, hogy a nő a kezében fogta 2 és fél éves lányát, Laurát. Rálőtt Vivienre, majd magával is végezni akart Norbert. Később a kórházban mindketten belehaltak a sérüléseikbe. Laurát, aki túlélte anyja meggyilkolását, valószínűleg a nagyszülei fogják felnevelni.