Sok baleset történt a hó miatt, egy autós meghalt

piliscsabai baleset
A Piliscsaba és Magdolna-völgy között történt balesetben egy ember meghalt.
Vágólapra másolva!
Reggel történt a halálos baleset Piliscsaba közelében a 10-es főúton, ahol két kocsi frontálisan karambolozott. Mindkét sofőrt súlyos, életveszélyes állapotban szabadították ki a roncsokból. Egyikük életét már nem tudták megmenteni. Sződligetnél súlyosan megsérült egy sofőr, autójával hókotrónak ütközött.
Vágólapra másolva!

Vasárnap délelőtt bőven adott munkát a tűzoltóknak a hóesés. Elsősorban közúti balesetekhez, főként ütközéses balesetekhez, árokba csúszott autókhoz riasztották a szokottnál gyakrabban az egységeket.

A Piliscsaba és Magdolna-völgy között történt balesetben egy ember meghalt. Forrás: police.hu

Reggel pár órára baleset miatt lezárták az M2-es autóutat Sződligetnél, a Budapest felé vezető irányban. Az autóút 34-es kilométerszelvényénél ugyanis két autó ütközött össze.

A tűzoltók feszítővágóval szabadították ki az egyik kocsi vezetőjét, akit a mentők szintén súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Illusztráció. Forrás: MTI/Varga György

A 4-es főúton, Püspökladány közelében a 173-as km-nél egy kamion keresztbe fordult. A főutat lezárták. Kerülni csak jelentős többletúttal lehet.

A 32-es főúton Jászfényszaru közelében a 13-as km-nél három személyautó ütközött össze. Sérülésről nem érkezett jelentés. A fél útpályát lezárták.

Nemrég Fegyvernek térségében is történt egy baleset. Ott lesodródott az útpályáról egy kocsi a 34-es főúton. Az első adatok szerint senki sem sérült meg. A törökszentmiklósi önkormányzati tűzoltók vonultak ki a balesethez, akik az árokból kivontatták az útra a gépkocsit.

Személyautó és hókotró ütközött össze Sződligetnél. Forrás: MTI

Vasárnap dél körül Sződliget térségében, a 34-es kilométerszelvénynél egy autó egy hókotróval ütközött össze.

A balesetben a kocsi vezetője súlyosan megsérült. Őt a mentők kórházban szállították.

Hegyeshalomnál az M1-es autópályán a határátkelőnél a ki- és a belépő oldalon zavartalan a forgalom.

Az Útinform beszámolója szerint azonban súlyos, kezelhetetlen közlekedési nehézségeket egyelőre sehol sem okozott a téli időjárás.

A gyorsforgalmi utak országszerte jól járhatóak, vizesek, sónedvesek, de Gödöllő és Gyöngyös térségében az intenzív havazás miatt helyenként még kissé latyakosak.

Személyautó közlekedik a havas úton Salgótarjánban 2018. január 21-én reggel. Forrás: MTI/Komka Péter

A mellékutak a Duna-Tisza közén ugyancsak latyakosak, Kecskemét és Szolnok térégében hókásásak, Heves és Nógrád megyében letaposott hó borítja őket, hóbordásak.

Az utak állapota, az időjárás miatt sehol sem kellett forgalomkorlátozást életbe léptetni, és elzárt települések sincsenek az országban.