Nem cáfolta a nemzetbiztonsági kockázatot az LMP-s politikus

Vágólapra másolva!
Nem cáfolta Ungár Péter, az LMP elnökségi tagja azt a sajtóhírt, hogy egy Afganisztánban született szakértőjük, akit az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába jelöltek, megbukott az átvilágításon.
Vágólapra másolva!

Megírtuk, hogy Szél Bernadett LMP-s politikusról kiderült, hogy egy Afganisztánban született szakértőt jelölt az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottságába, aki megbukott az átvilágításon. Ungár Péter ma arra az újságírói kérdésre, hogy kollégájuk nyílt bevándorláspártisága lehetett-e a probléma elmondta, "még ez egy olyan ország, ahol valaki bármilyen kérdésben elfoglalhat bármilyen álláspontot a migrációval kapcsolatban".

Hangsúlyozta, a szóban forgó munkatársuk magyar állampolgár, aki ellen szerinte azért indult hadjárat, mert félnek, hogy a nemzetbiztonsági bizottságban kiderül: "a Soros-terv semmi, és semmilyen tekintetben nem jelenthet veszélyt".

Az ellenzéki politikus megjegyezte, Szél Bernadettet mandátummal rendelkező képviselőként nem lehet kitiltani a nemzetbiztonsági bizottság üléseiről.
Ungár Péter további kérdésekre válaszolva közölte, egy bölcsődébe járt Simicska Lajos fiával és azóta is találkozott már vele, de állítása szerint az LMP-nek semmilyen szinten nincs köze Simicska Lajoshoz. A Hadházy Ákos és Simicska Lajos találkozóiról szóló kérdésre reagálva úgy fogalmazott, egy párt társelnökénél nem tud elképzelni magánjellegű találkozót.