Újabb megrázó részletek a 15 éves kislány haláláról

2018.01.23. 18:30

A 15. emeletről zuhant le egy 15 éves lány tegnap délután, negyed négy körül. A lépcsőház ablakából ugrott ki. Iratait, kabátját és a táskáját egy szinttel lejjebb találták meg. A rendőrség kizárta, hogy gyilkosság történt volna. 

A lány az egyik legmagasabb épületet kereste meg Óbudán. Több tízemeletes panel is van a közelben, ő azonban ennél magasabbról akart ugrani. Végül egy 15 emeletest választott. Legalább negyven métert zuhant. Esélye sem volt arra, hogy túlélje az esést. Azonnal meghalt. Három fiatal éppen akkor sétált az utcán, amikor a földbe csapódott. Egyikük rosszul lett a látványtól, sokkos állapotba került. 

Forrás: Csudai Sándor - Origó

A ház gondnokának kellett eltüntetni az öngyilkosság borzalmas nyomait, miután a rendőrök befejezték a helyszínelést. 

A lakók hívtak. Mire ideértem, le volt takarva a holttest" - mondja a gondnok, aki hozzáteszi azt is, hogy a tegnapi tragédia kísértetiesen hasonlít egy tavalyihoz.

A srác nem gondolkodott sokat. Bejött, körülnézett, felment, és rá egy percre már lent is volt."

Egy harmadikat pedig a saját szemével nézett végig. Akkor a szomszédos ház 13. emeletéről ugrott ki egy férfi. Azt is hallotta, ahogy a fiatal férfi párjával veszekszik, a következő pillanatban pedig kiszaladt az erkélyre, és már ugrott is. 

Amikor a tavalyi öngyilkosság történt, még 24 órás portaszolgálat működött a házban, most viszont már nem nehéz bejutni

A bejárati ajtónál, ma amikor ott jártunk, többen is ácsorogtak, tartják az ajtót egymásnak. Valószínűleg a fiatal lány is könnyedén bement a házba.

Itt mindig nagy a mozgás. Az a baj, hogy a lány tegnap úgy jött be, hogy nem láttam. Biztos, hogy beengedte valaki, vagy esetleg megszerezte az egyik lakás kódját."

- mondja a gondnok.

Aztán felment a 15. emeletre. Innen még lenézni is rossz. 

Fotó: Csudai Sándor - Origo

A lépcsőházhoz vezető ajtó sem volt zárva, hiszen a lakók így juthatnak el a szemétledobóig. 

Ott, az egyik ablakból ugorhatott ki a lány. A gondnok azt is elmondta nekünk, hogy többször szóba került, hogy lerácsozzák az ablakokat, és a poroló részt is - amely leginkább egy kisebb erkélyre hasonlít -, illetve, hogy az ablakokról leszedjék a kilincseket, de végül egyikből sem lett semmi.

„Azért, mert nem célszerű, mert ha esetleg tűz üt ki, akkor mindent be kellene törni, leszedni, levágni."

 

Fotó: Csudai Sándor - Origo


Nyitva volt a lakásajtó, mert éppen sütöttem. Amikor az első két rendőr jött felfelé, akkor vittem ki a szemetet, és mondták, hogy ne nyúljak az ajtóhoz 

- ezt már egy idős asszony mondja, aki a 15. emeleten lakik. Közvetlen a lakása mellett ugrott ki a lány. Ennek ellenére az idős nő semmit sem hallott. Ebből arra következtet, hogy gyalog mehetett fel, egy emeletet. Máskülönben lakása nyitott ajtaján keresztül az idős nő hallotta volna a lift ajtajának csapódását. Ráadásul a lány kabátját, a hátizsákját és az iratait is a 14. és a 15. emelet lépcsőfordulójában találták meg.  

Ebből az ablakból zuhant ki a fiatal lány.Fotó: Csudai Sándor - Origo

 

Szörnyű tragédia ez. Amikor egy idősebb emberrel történik hasonló, az is borzasztó, de egy ilyen fiatal lánynál... arra nincsenek szavak"

- ezt már egy másik idős asszony mondja.

 A rendőrség kizárta, hogy gyilkosság történt volna.

 Ha Ön vagy a környezetében valaki krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123-as ingyenes, lelki elsősegély számot!