Erkölcsi kötelesség is fellépni a migráció ellen

Soros György
Berlin, 2017. június 8. Soros György magyar származású amerikai üzletember, a New York-i Soros Fund Management befektetési társaság elnöke az Európai Roma Művészeti és Kulturális Intézet megalapításának alkalmából rendezett berlini ünnepségen 2017. június 8-án. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Vágólapra másolva!
A kormánynak erkölcsi és politikai kötelessége fellépni a migráció és az azt szervező, finanszírozó szervezetek ellen - mondta Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkár kedden az M1-en.
Vágólapra másolva!

Tuzson Bence azt mondta: a kormánynak erkölcsi feladata, hogy garantálja az emberek védelmét. Emellett a magyarok népszavazáson és nemzeti konzultáción keresztül is kötelezték a kormányt a cselekvésre, ezért született meg a Stop Soros törvénycsomag.

A tervek szerint a csomag három ponton lép fel a migrációt szervező és finanszírozó szervezetek ellen:

  • regisztrációs
  • és illetékfizetési kötelezettséget ír elő,
  • valamint lehetővé teszi, hogy a szervezésben vagy finanszírozásban részt vevő embereket kitiltsák a határ közeléből

- ismertette az államtitkár.

Soros György Forrás: MTI/EPA/Clemens Bilan

Hozzátette, lehet tiltakozásra számítani a javaslat ellen, de ez nem jelenti azt, hogy meg kell hátrálni.

Tuzson Bence a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában azt mondta,

amely illeszkedik a magyar jogrendbe. Ugyanakkor várják az emberek véleményét, a törvénytervezet szövege elérhető a Kormány.hu oldalon.

Azt szeretnék, ha minél előbb törvény születne a javaslatból, mert a védelmet nem lehet halogatni - fogalmazott az államtitkár.