Javítóintézetbe kerül a fiatal lány megölésével gyanúsított fiú

2018.01.24. 10:16

A fiatal fiút azzal gyanúsítják, hogy megölt egy 19 éves lányt. A gyilkosság után nem sokkal el is fogták. De végül a házi őrizet mellett döntöttek, vagyis nem kellett börtönbe mennie. Ezen a döntésén változtatott most a bíróság.

A Fővárosi Törvényszék közleménye szerint a fiú aznap este vitatkozott a 19 éves lánnyal. A veszekedés hevében többször nyakon szúrta. A lány azonnal meghalt. 

Az elsőfokú bíróság január 15-én elrendelte a házi őrizetét és nyomkövetőt tettek a lábára. Az indoklás szerint a fiatal fiú rendezett családi körülmények között él, középiskolában tanul, és emellett állandó munkahelye is van, a magatartásával korábban nem volt probléma. Ezeket értékelve az elsőfokú bíróság nem tartott a szökésétől. 

A másodfokú bíróság szerint azonban a bűncselekmény súlya és társadalomra veszélyessége felveti a szökés veszélyét, és kapható büntetés, amely akár 10 év is lehet.

Ezért a másodfokú bíróság megváltoztatta a korábbi határozatot, és egy hónapra elrendelte a fiú előzetes letartóztatását, így most javítóintézetbe kell mennie.

A végzés jogerős.