Az influenza miatt látogatási tilalmat rendeltek el több kórházban

védőoltás
védőoltás
Vágólapra másolva!
A látogatási tilalom hétfő reggel nyolc órától lép életbe a szolnoki Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet három osztályán és a városmajori Semmelweis Egyetem két klinikáján.
Vágólapra másolva!

Lippai Norbert, a szolnoki kóház megbízott főigazgatója közölte: a csecsemő- és gyermekosztályon, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat az influenzaszerű megbetegedések számának növekedése miatt.

Tilos a beteglátogatás a SE Városmajori Szív- és Érgyógyászati, valamint a Transzplantációs és Sebészeti Klinikán is, ugyancsak influenza miatt.

A járvánnyal összefüggésben eddig

két megyében rendeltek el látogatási tilalmat.

A rendelkezés szerint Fejér megye összes egészségügyi intézményében, míg a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet csecsemő- és gyermekosztályán, a szülészet-nőgyógyászati, valamint az aneszteziológiai és intenzív terápiás osztályon vezetik be a látogatási tilalmat.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának kórházhigiénés és járványügyi felügyeleti főosztályának közlése szerint a múlt héten a megbetegedési mutató

átlépte a járványküszöböt,

a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján az országban január 15-21. között az előző hetinél 32,7 százalékkal többen, azaz 16 850 ember fordult influenzaszerű tünetekkel orvoshoz.

A laboratóriumi vizsgálatok 19 influenza B és egy influenza A vírust azonosítottak.