Az RMDSZ továbbra is partneri viszonyra törekszik a Magyar Ifjúsági Értekezlettel

Vágólapra másolva!
A Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) partneri viszonyt akar fenntartani a Magyar Ifjúsági Értekezlettel (MIÉRT), mert fontosnak tartja a szakmailag felkészült, vezetésre és helytállásra képes, érdekképviseletet vállaló fiatal utánpótlást - mutatott rá Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szombaton, a 15 éves MIÉRT születésnapi rendezvényén.
Vágólapra másolva!

A marosvásárhelyi Kultúrpalotában tartott MIÉRT-születésnapon az ifjúsági ernyőszervezet egykori alapítóival folytatott kötetlen beszélgetésén Kelemen Hunor azt tanácsolta a közösségi munkára vállalkozó fiataloknak, hogy ne legyenek felületesek, mindig a tartalomra figyeljenek.

Szerinte az ifjúsági szervezetben tevékenykedőknek ma már nem az a feladatuk, hogy új struktúrákat építsenek, hanem, hogy belakják azt, amit elődeik alkottak.

Azt ígérte: az RMDSZ-ben mindig lesz üres szék, amely olyan fiatalokra vár, akik tudnak tartalmat nyújtani a közpolitikákban, akik befolyásolni akarják a döntéseket.

Úgy vélekedett: van kellő energia, lendület és újító szándék a MIÉRT-ben, ugyanakkor mértéktartás is, amely mérték nélkül gyorsan lehet rossz irányba haladni.

Az RMDSZ hírlevelében közölt beszámoló szerint az RMDSZ elnöke a találkozón Oltean Csongorral,

a MIÉRT elnökével közös szándéknyilatkozatot írt alá,

amelyben vállalják, hogy a MIÉRT működését meghatározó alapelveknek és a "mai igényeknek" megfelelő cselekvési tervet, illetve politikai programot fogadnak el.

"2018-ban, abban az évben, amikor nagyon sokan hajlamosak a múltról beszélni, a Magyar Ifjúsági Értekezletnek a jövőre kell összpontosítania. Fontosnak tartjuk a román-magyar párbeszéd javítását, hiszen meggyőződésünk, hogy ami jó az erdélyi magyar fiataloknak, az jó a román fiataloknak is" - szögezi le a szándéknyilatkozat.

A dokumentum szerint a MIÉRT a Kárpát-medence és Európa egyik modellértékű szervezete akar lenni, amely

szakmaiságra, tudásra és a fiatalok valós képviseletére alapozza tevékenységét.

"Egy kisebbségi közösség ifjúsági szervezetként feladatunk olyan feltételeket teremteni, hogy az erdélyi magyar fiatalok ne a hátrányát érezzék kisebbségi létüknek, hanem előnyt kovácsoljanak ebből. Olyan Erdélyt akarunk építeni, ahol jó fiatalként élni, ahol merhetünk fiatalként vállalkozni és családot alapítani, ahol van jövőnk" - olvasható a MIÉRT és az RMDSZ közös szándéknyilatkozatában.