Elfogadhatatlan az ENSZ migránscsomagja

Puskás Imre; Fidesz
Puskás Imre, a nagyobbik kormánypárt szóvivője.
Vágólapra másolva!
Puskás Imre, a Fidesz szóvivője sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ elé terjesztett migránscsomagot. A politikus szerint a nemzetközi szervezet javaslatai nagyon ismerősek: a Soros-tervben számos, ehhez hasonló gondolattal lehet találkozni. A szóvivő felidézte António Guterres-nek, az ENSZ főtitkárának azon nyilatkozatát, amelyben azt szorgalmazta, hogy meg kell nyitni az országok határait, és ki kell használni a bevándorlás előnyeit.
Vágólapra másolva!

Puskás Imre kiemelte, ha az ENSZ elfogadja ezt a migránscsomagot, azzal a migráció világszerte zöld utat kap, és a nemzetközi jog segítségével erőltetnék rá a migránsbarát javaslatokat a különböző országokra. A politikus hozzátette, hogy a javaslatok nagyon ismerősek, a Soros-tervben csupa ehhez hasonló gondolatot lehet olvasni. Ezek közül az alábbiakat idézte fel:

  • Évi egymillió migráns behozatalát,
  • A családegyesítés segítését,
  • A gazdasági bevándorlás legalizálását,
  • Segélynyújtást a migránsoknak, és
  • A nemzeti határok védelmének megszüntetését.

A Fidesz szóvivője megismételte pártja korábbi álláspontját: Magyarország nem akar bevándorlóország lenni. Ezért azt javasolják a kormánynak, ha napirendre veszi a témát, tartsa szem előtt, hogy a kormánypártok elutasítják az ENSZ migránscsomagját.

A politikus felidézte António Guterresnek, az ENSZ főtitkárának azon nyilatkozatát, amelyben azt szorgalmazta, hogy meg kell nyitni az országok határait, és ki kell használni a bevándorlás előnyeit.

Guterres azt is mondta, hogy a migráció egyértelműen pozitív, erősíti a gazdasági növekedést, csökkenti az egyenlőtlenségeket és összeköti a különböző társadalmakat. Puskás ugyanakkor aláhúzta, hogy a Fidesz és a KDNP ennek az ellenkezőjét látja. Kitért arra is, hogy az ENSZ főtitkára szerint káros, ha a hatóságok akadályt gördítenek a migráció elé, és olyan ambiciózus tervet kell elfogadniuk az ENSZ tagállamoknak, amely segítené a migránsok betelepítését.

Puskás Imre, a Fidesz szóvivője megismételte pártja korábbi álláspontját: Magyarország nem akar bevándorlóország lenni. Forrás: Fidesz.hu

A fideszes politikus szerint ez elfogadhatatlan, hiszen ezzel a migrációt világszinten elősegítenék, a gazdasági bevándorlást legalizálnák, a határvédelmet és a hatósági ellenőrzéseket kiiktatnák, a migránsok betelepítéséről pedig világméretű egyezmény születne.