Megölte a debreceni nyugdíjast az örökségért

Vágólapra másolva!
A Debreceni Törvényszék 13 évre ítélete azt a nőt, aki 2008-ban megölte idős rokonát, hogy így jusson hozzá több millió forintos örökségéhez. A nő először letagadta, hogy mit tett, később pedig már azt mondta, két személyisége van és módosult tudatállapotban gyilkolt. 
Vágólapra másolva!

A 87 éves asszony egyedül élt debreceni házában, ahol unokahúgának lánya segített neki. A gondozásért cserébe a nő azt várta, hogy az asszony halála után ő örököl majd. Idő közben a nő anyagi helyzete megromlott:

tele volt tartozásokkal, és hiteleket is felhalmozott.

2005-ben a munkahelyéről is sikkasztott, ezért még egymilliót követeltek tőle.

Több végrehajtási eljárás is folyt ellene,

házát 2008-ban árverésre bocsátották.

A nő és a férje is munkanélküliek voltak ebben az időszakban. Az asszony kitervelte, hogy megszerzi 87 éves rokona házát. Azzal hitegette az özvegyet, hogy eladják minkettejük otthonát és közösen vásárolnak egyet, mert így könnyebben gondoskodnak majd az asszonyról. Arról nem beszélt nyugdíjas rokonának, hogy saját házát már elárverezték. Közben sikkasztás miatt a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a nőt.

Azt hitték, baleset történt

A gyilkosság napján a nő összeveszett az idős asszonnyal, össze is verekedtek. A nyugdíjas beverte a fejét a tűzhely sarkába és a földre esett.

Ezután fiatal rokona rátérdelt a mellkasára, és megfojtotta.

A gyilkos átkutatta a lakást és egyszerűen elsétált a házból. Másnap délelőtt tért vissza. Hívta a mentőket. Először még senki sem gyanakodott gyilkosságra. Az orvos azt hitte, hogy amiatt halt meg a 87 éves asszony, mert elesett.

A boncolásakor viszont megállapították, hogy gyilkosság történt.

Eközben a nő megszerezte az asszony házát.

- írta az Origónak a bírói tanács elnöke, Mocsáry Eszter.

A nőt csak tanúként hallgatták ki, és mivel nem került elő a gyilkos, 2010-ben felfüggesztették az eljárást.

Évekkel később fogták el

Öt évvel később újra elővették az ügyet és a helyszíni szemle során a szekrényekben, valamint

a meggyilkolt asszony szemüvegén talált vérnyomokból kimutatták a nő DNS-ét.

2016-ban őrizetbe vették, tagadta, hogy ő végzett volna idős rokonával. Később viszont ő sem zárta ki, hogy egy

Azt mondta, kettős személyisége van, és valószínűleg módosult tudatállapotba kerülhetett. Ezt viszont a pszichológus szakértő nem támasztotta alá.

- tette hozzá Mocsáry Eszter.

A nő 13 évet kapott és 10 évre eltiltották a közügyek gyakorlásától. A 8,3 milliós bűnügyi költségből 4,7 millió forint megfizetésére kötelezték, emellett 3,2 millió forint vagyonelkobzást is elrendeltek vele szemben.