Így buzizik, cigányozik és zsidózik a Momentum pécsi elnöke

Fekete-Győr András, Nemes Balázs, Soproni Tamás
A kamuelnök, a buzivadász és a puccsista - a momentumos elit
Vágólapra másolva!
Izrael, a zsidók és a melegek ellen is beszél egy hangfelvételen a Momentum Mozgalom pécsi elnöke. Nemes Balázs egyebek között azt fejtegeti, hogy a "buzik" megdobálása bőven belefér a véleménynyilvánítás szabadságába. Bár utcakővel "picikét durvának" tart egy ilyen akciót, de ha ételmaradékkal történik, már semmi kivetnivalót nem lát benne. Azt is kijelenti, hogy Magyarországon nincs antiszemitizmus, pedig igény lenne rá. Pláne, hogy a cionizmus csak azért nem büntetendő, mert a zsidók kilobbizták az ENSZ-ben. Nemes Balázs az egyszázalékos viccpárt országos listáján a 8. helyen szerepel, Baranya 1-es választókörzetében pedig egyéni képviselő jelölt.
Vágólapra másolva!

"Ez egy meghívó mindenkinek, hogy jöjjön el velünk a Pride-ra. Ez nekünk nem kérdés, ez nekünk alap. Mi abban nőttünk fel, hogy a szerelemnek nincs színe, nincs nemzetisége, nincs neme. Azért kell elmenni a felvonulásra, hogy ráirányítsuk a kormány figyelmét arra, hogy az, amit ők a családról gondolnak, az idejét múlt, múlt századi és kirekesztő" - erről beszélt tavaly a budapesti melegfelvonulást megelőzően Fekete-Győr András egy kampányvideóban, amelyben arra biztatott, hogy minél többen vegyenek részt a homoszexuális parádén.

Ennek fényében az egyszázalékos Momentum pártelnökének lesz min csodálkoznia, ha meghallgatja Nemes Balázst, a viccpárt pécsi elnökét, egyben országos listájának nyolcadik helyére választott politikusát arról, hogyan is vélekedik a Pride-ról és Nemes kifejezését használva a "buzik" jogairól.

Az Origónak megerősítették, hogy a felvételen Nemes Balázs hallható. A Momentum politikusa egy 2010-es internetes rádióadásban (amely mintegy 1,5 óra hosszúságú) kommentálta azt az esetet, amikor szélsőségesek rátámadtak a homoszexualitásukat propagáló budapesti menetre. Szerinte utcakővel "picit durva" megdobálni őket, de ételmaradékkal rendben van, mert az belefér a véleménynyilvánítás szabadságába.

A Momentum pécsi elnöke nem támogatja a felvonulást, és azon kesereg, hogy a híradásokba a homofóbok támadása úgy került be, mintha kénsavval öntötték volna le a "buzikat", pedig a vajsav nem mar, csak büdös. "Bemondja a tévé, hogy juj, megtámadták savval a buzikat, sajnálni kell őket. Pedig a vajsav nem kártékony, de azt már nem mondják el" - panaszkodott. Később három társával, akik szintén megszólaltak az ominózus rádióadásban, azon nevetgélt, hogy amikor a rendőrök igazoltatták az elkövetőket, a hátuk mögött vonuló menetből a "buzik" kameráztak. Nemes Balázs itt jegyezte meg, hogy éppen akkor, amikor védtelenek voltak és a "seggüket mutatták" a Pride-nak.

A kamuelnök, a "buzivadász" és a puccsista - a momentumos elit Forrás: Facebook

Egy másik helyen kijelentette, mennyire örült a Horthy István emléktáblának Budapesten. Szerinte az ilyen jó példából kevés van a fővárosban és ennek még akkor is örülni kell, ha közben "ki van táblázva a holokauszt múzeum". Azt mondta, észre kell venni a jót, az ő napját ez a felfedezés például feldobta, és bár Budapest bűnös város, meg kell tudni neki bocsátani.

A köztársaság, a cigány, a zsidó és a bevándorló

Nemes Balázs egy felvetés kapcsán beszélt az általa kedvelt államformáról is. Kiderült, hogy ő az alkotmányos monarchia híve, mert a köztársasággal csak baj van, és az legfeljebb csak "valamivel jobb", mint a kommunizmus. Később egy hírt olvastak be, amely szerint egy rendőr lelőtt egy 14 éves fiatalt betörés közben, ezért emberöléssel vádolják. Nagy egyetértés alakult ki abban, hogy a 14 éves fiú biztosan cigány, ugyanakkor szerintük árnyalja a képet, hogy a rendőr állítása szerint a fiúnál kapa volt. "Láttál már munkaeszközt cigánynál? Maximum, ha a magyar gárda felvonul, de akkor is úgy lopják" - hangzik el. Nemes hozzáteszi, hogy ha cigány volt a tettes, ha nem, a rendőr jól tette, hogy lelőtte.

Egy másik hír kapcsán az is kiderül, hogy a Momentum pécsi elnöke szerint

Izrael történelmileg nem létezik, ahogy Szlovákia se.

Azért háborognak, mert egy váci általános iskolában izraeli zászlót is használtak a karácsonyi ünnepségen arra hivatkozva, hogy Betlehem a zsidó államban van. Nemes erre közölte, hogy ezt a maga részéről tagadja, mert Palesztina van, Izrael nincs és "szevasz".

Szerinte Palesztina tökéletes egységet képez, ha Izrael nem lenne, akkor a sivatagtól a tengerig érne. A többiek felvetésére, hogy a Talmud szerint a pokolban "forró ondóban főzik majd meg" a nem zsidókat, Nemes kijelentette, hogy bár

Magyarországon nincs antiszemitizmus, de igény az lenne rá.

Magát nem tartja ugyan antiszemitának, de anticionistának mindenképp, akinek nem a zsidókkal van baja, hanem a "viselkedésformával", amit képviselnek. "Az extrém cionizmus emberellenes, nem véletlenül számított büntetendőnek az ENSZ szerint. Aztán visszavonták, csak nem a zsidó lobbi miatt?" - tette fel a kérdést. A zsidók szapulása egyébként máshol is előkerül, a társaság szerint az USA-ban azért értenek annyira a jogi eljárásokhoz, mert ott mindenki zsidó.

Nemes Balázs Forrás: Facebook

Egy másik hír arról szól, hogy egy francia kezében felrobbant egy iPhone. Nemes meghallva, hogy a férfit Jassyn Bouhadinak hívják, először csak megjegyezte, hogy "biztos színfrancia", majd azon gúnyolódott, hogy csak véletlen, és egyáltalán nem egy arab bevándorlóról szól a történet.

Tomcat szoknyájától Fekete-Győrig

Az Origo által megszerzett hanganyag a Bétahullám nevű podcast rádió első adása, amelyet Nemes Balázs mellett még hárman vettek fel. Egyikük Scheer-Komjáthy Ádám (az Új Hajnal Lovagrend nagymestere) ismert radikális. Ő volt az, aki "leleplezte" a Jobbikhoz és Vona Gáborhoz bekötött Attila Király Akadémián zajló, egészen gyalázatos színvonalú oktatást. Erről bővebben itt lehet olvasni.

Scherr-Komjáthy az Origo megkeresésére a következőket írta:

"Először is szeretném leszögezni, hogy semmilyen további interjút és nyilatkozatot nem adok. Az évekkel ezelőtti Attila Akadémiás botrány óta teljesen és véglegesen szakítottam a közélettel. De erre az egyre válaszolok, mert épp azért van elegem a politikából, mert kétszínű gerinctelen figurákkal van tele. Igen, a felvételen Nemes Balázs hallható, aki akkoriban ügybuzgó nemzeti radikális volt, és velem együtt a Bétahullám nevű podcast rádió és weblap szerkesztője. Ez az akkoriban megszűnt, Tomcat féle Bombagyár folytatása volt. Azóta Balázsból arrogáns ifjúbaloldali lett, de ezért kár volt momentumossá válni, hisz a mostani Jobbikban is lehetne akár."

A helyzet tehát az, hogy a Momentum pécsi elnöke, egyben a párt országos listájának nyolcadik helyezettje a hírhedt jobbikos radikális mozgalmár Polgár "Tomcat" Tamás hóna alól jutott el a Momentum Mozgalom liberális politikájáig. Kikezdhetetlen hitelesség.

Így már érthető, hogy Nemes miért zsidózik, "buzizik", vagy hiányolja az antiszemitizmust. Fekete-Győr Andráséknak mindenesetre ezzel sem lehet túl sok problémája, ha már egyszer Nemes Balázs ilyen sokra vitte a viccpártban.

Pécsen a Momentum is Jobbik

Nemcsak Nemes Balázs eszmefuttatásai, hanem a rádióadás körítése is könnyen eszébe juttatja az embernek, hogy a Bétahullám náci üzeneteket terjeszt. Zenei aláfestésként például lejátsszák a vállaltan náci szimbolikában utazó Hanzel Und Gretyl duó "Ich Bin Über Alles" című dalát, az adást pedig Hitler-viccel zárják.

Többször is "szebb jövővel" köszönnek, sőt, Nemes Balázs nyíltan beszél arról, hogy számára a Jobbik jelképe - az árpádsávos zászló - garancia az "eszmék" továbbvitelére. De abból sem csinál különösebb titkot, hogy maga is a Jobbikra szavaz. Ebből a szempontból szembetűnő, hogy Pécsen nem csupán Nemes az egyetlen exszélsőséges politikusa a Momentumnak, hiszen Körömi Attila országgyűlési képviselőjelöltje Baranya megye 2-es egyéni választókerületben szintén egy kiugrott jobbikos.

Nemes Balázs és Körömi Attila Forrás: Facebook

Ezzel a felhozatallal Pécsen papírforma a Momentum lefekvése a Jobbiknak.

Lenni, vagy nem lenni

Fekete-Győr András előszeretettel hangoztatja, hogy a Momentum olyan párt, ahol a döntéseknek és a tetteknek következménye van. Érdeklődéssel várjuk, hogy annak lesz-e következménye, hogy a viccpárt pécsi elnökéről, egyben az országos lista nyolcadik helyezettjéről kiderül, hogy szélsőséges nézeteket vall. Persze lehet, hogy az Y generációba ez is belefér.

Frissítés, 11:20

A cikkben nem teszünk róla említést, de Nemes Balázs az előkelő listás helye mellett a Momentum Mozgalom egyéni képviselőjelöltje is Baranya 1-es körzetében. A figyelmetlenségért elnézést kérünk!