A rákban meghalt szépségkirálynő drámai videóvallomása

Koller Katalin
Sitting on her throne, newly-elected 24-year-old Miss Hungary 2007, Katalin Koller, poses during the final ceremony of the beauty contest at Thalia theatre in Budapest late 28 December 2007. AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Vágólapra másolva!
Koller Katalin, egykori szépségkirálynő halálát tegnap hozta nyilvánosságra a férje. Katalinnál 2016-ban diagnosztizáltak rosszindulatú daganatot. Egy két évvel ezelőtti interjújában Katalin részletesen elmondta, mi történt vele.
Vágólapra másolva!

Koller Katalin először 2013-ban érzett a jobb mellében egy csomót. Elment a szentendrei mammográfiára, hogy megvizsgálják, akkor nem találtak semmit.

- mondta Katalin egy interjúban 2016-ban. A volt szépségkirálynőt saját bevallása szerint valamennyire megnyugtatta ez, de nem teljesen, mert továbbra is érezte a csomót. Pár hónappal később eltűnt a jobb melléből, de nagyjából ezzel egy időben megjelent egy másik csomó a bal mellében.

Azt mondta, akkor nem rohant a mammográfiára, mert azt hitte, ugyanolyan zsírcsomó, mint az előző, és a főorvosnőre sem volt kíváncsi.

Az interjúban azt mondta, nem akarta, hogy újra azt éreztessék vele, hipochonder és feleslegesen rohangál orvoshoz.

- mondta a szépségkirálynő. Ezért inkább nem foglalkozott vele, ráadásul párjával ebben az időszakban szervezték az esküvőjüket, ami lekötötte a figyelmét. Fél évvel ezután, már férjezett asszony volt, amikor megint érezte, hogy feszül a melle. Akkor már a karja is fájt.

Erre az orvosa azt mondta, valószínűleg megrántotta tánc közben.

Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

Ezután már köhögött, amin nem segített semmilyen gyógyszer. Akkor megint elment a háziorvoshoz, akinek akkor már gyanús lett a dolog.

Innen tovább küldték aspirációs citológiára, amiből megállapították, hogy rosszindulatú az elváltozás. Azt, hogy valóban baj van, a CT mutatta meg.

- mondta Koller Katalin.

Elmondása szerint ekkor már nem ugyanazzal a főorvosnővel beszélt, mint korábban, pedig szívesen megmutatta volna neki, hogy mégis megtörtént az, amitől félt. Amikor kiderült, hogy rosszindulatú, nem ijedt meg, hanem arra gondolt, hogy rengeteg olyan ember van, aki meggyógyult a mellrákból.

Azt tanácsolta neki az orvos, hogy keressen alternatív megoldást. Ekkor tudta meg Katalin azt, hogy pontosan hány áttéte van és hol, és azt is, hogy a negyedik stádiumban van.

Katalin úgy érezte, ebben a pillanatban kirántották a talajt a lába alól. Azt mondta, amikor elmentek, követte őket az onkológiai intézet egyik pszichológusa, aki könnyes szemmel ajánlotta fel a segítségét.

Forrás: Facebook/Koller Katalin

Ezután Katalin felkereste az egyik orvos ismerősét, aki bevallása szerint nagyon sok erőt adott neki. A szépségkirálynő az onkológusával is beszélt, aki megerősítette azt, amit korábban hallott a stádiumról és az áttétekről.

Ekkor még az orvos nem tudta a biopszia eredményét, amiben az állt, hogy az egyik legjobban kezelhető szövetfajtája volt Katalinnak. Elkezdték a kemoterápiás kezelést.

A fiatal szépség elhatározta, hogy erős lesz, és bírni fogja a kemoterápiát. Végig jól bírta, elmondása szerint hányingere sem volt.

Sokat segített neki a kineziológos és a pszichoterápia is.

Koller Katalin arról is beszélt, hogy a betegsége előtt stresszes alkat volt, és számított neki mások véleménye, az egész világnak meg akart felelni, és sokat őrlődött magában.

Akkor úgy gondolta, ezzel tudja megvédeni magát. Úgy gondolta, a betegsége alatt nagyon sokat fejlődött.

Katalin fontosnak tartotta, hogy az orvosi eljárások mellett alternatív megoldásokat is használjon. Eközben férje, Dávid végig mellette volt. Úgy tűnt, sikerülhet leküzdeni az áttétes rákot, mert három hónnappal a kemoterápia elkezdése után a CT vizsgálata negatív volt. Nem láttak elváltozást.

A modellkedést továbbra is folytatta a Miss Hungary 2007 győztese. Kopaszon is készült róla fotósorozat, és nagyon tetszett neki. Szeretett volna édesanya lenni. Hivatásának érezte, hogy boldog legyen és másokon segítsen.

Ahogy azt már megírtuk, Katalinnak két éve rosszindulatú daganatot találtak a mellében. Az orvosok lemondtak róla, de ő nem adta fel. Az utolsó három CT-vizsgálata negatív lett, végül a gyilkos kór mégis legyőzte a szépségkirálynőt. A férje hétfőn hozta nyilvánosságra halálát.