Csúcsra pörgött az ellenzéki belháború

Szél Bernadett, LMP
Budapest, 2017. november 6. Szél Bernadett, az LMP egyik vezérszónoka a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről, az LMP által kezdeményezett vitanapon az Országgyűlés plenáris ülésén 2017. november 6-án. MTI Fotó: Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Teljes döbbenettel olvasták az MSZP-ben Szél Bernadett legújabb interjúját. Az LMP vezetője ugyanis árulónak, az ellenzéki oldal tönkretevőjének nevezte Karácsony Gergelyt. Szerinte elsősorban ő az oka az ellenzék kétségbeejtő állapotának.
Vágólapra másolva!

Élénk visszhangot váltott ki az MSZP berkeiben Szél Bernadett legújabb nyilatkozata. Az LMP társelnöke élesen megtámadta a szocialisták miniszterelnök-jelöltjét, Karácsony Gergelyt. Lényegében árulónak nevezte, akinek nagy szerepe van az ellenzéki oldal kétségbeejtő helyzetében - írta a Faktor.hu.

Szél Bernadett a családi otthonteremtési kedvezmény után Karácsony Gergelybe szállt bele Forrás: MTI/Kovács Attila

Tudvalévő, hogy

Karácsony korábban cserbenhagyta az LMP-t,

személye a párt köreiben ma is dezertőrnek, sőt árulónak számít. Afféle köpönyegforgatónak, aki egyik nap így, a másik nap úgy beszél.

Szél Bernadett így fogalmazott a Simicska-média egyik lapjában, a Heti Válaszban: "Karácsony Gergely sok mindent mondott már. Ha itt maradt volna, és nem szakítja szét az LMP-t a társaival, akkor sok minden másképp nézne ki az ellenzéki oldalon." De Szél Bernadett még ennél is tovább ment, azzal is megvádolta

az MSZP végszóra leigazolt miniszterelnök-jelöltjét, hogy zavaros politikai manővereket folytat, és a múlt politikai erőivel játszik össze.

A Faktor információi szerint a Magyar Szocialista Pártban erős ellenérzéseket váltott ki, hogy az LMP ennyire durván megtámadta őket. Innen kezdve szinte lehetetlennek látnak bármiféle együttműködést.

Gyurcsány-LMP csörte

Gyurcsány Ferenc múlt szombati évértékelőjén az összes ellenzéki pártnak nekiment.

Az LMP-t gyakorlatilag megalkuvónak nevezte.

Gyurcsány Ferenc épp úgy hazudik, ahogyan a Fidesz, egymásnak a két oldala, évtizedeken keresztül tartották fogva ezt az országot - válaszolta Szél Bernadett. Majd pedig Gréczy Zsolt, a DK szóvivője közölte, miért lenne hazugság, hogy az LMP több kritikus ponton a Fidesz politikai törekvéseit támogatta a demokratikus ellenzék törekvéseivel szemben. Majd pedig az LMP szóvivője azt mondta, az LMP szeretné emlékeztetni Gyurcsány Ferencet, hogy Orbán Viktor többek között az ő áldásos tevékenységének köszönhetően nyert kétszer kétharmaddal.