Kelemen Hunor: Az erdélyi magyarok tudják, kire szavaznak

Kelemen Hunor RMDSZ elnöke RMDSZ ügyvezető elnöke költő politikus romániai magyar író újságíró
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke
Vágólapra másolva!
Kelemen Hunor, az RMDSZ elnöke szerint felesleges az MSZP és a PM vezetőinek Erdélyben kampányolniuk, mert az erdélyi magyarok tudják, kire szavaznak.
Vágólapra másolva!

A Maszol.ro kolozsvári hírportál szombati beszámolója szerint Molnár Gyula MSZP-elnök, valamint Karácsony Gergely, az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje pénteken Kolozsváron vett részt közéleti fórumon, amely után vacsorára hívta meg Kelemen Hunort.

Az RMDSZ elnöke a találkozóról a Maszolnak azt mondta: "aki velünk találkozni akar és kíváncsi a véleményünkre, azzal mi találkozunk. Ez a magyarországi politikai pártokra kettő kivételével érvényes: sem a Jobbikkal, sem a Demokratikus Koalícióval nem tartunk fent intézményes kapcsolatot, és ezt nem is tartom ebben a pillanatban lehetségesnek".

Kelemen Hunor Fotó: Adrián Zoltán - Origo

A politikus szerint a találkozón a román-magyar viszony alakulásáról, az erdélyi magyar közösség törekvéseiről volt szó. Kelemen Hunor megismételte a szövetség álláspontját a magyarországi választásokról: az RMDSZ a Fidesz-KDNP nemzetpolitikáját jónak és folytatandónak tartják.

- idézte fel az RMDSZ elnöke a vacsorán elhangzottakat.