Csaknem négyezer fegyvert foglaltak le tavaly az amerikai reptereken

ENGEDÉLY NÉLKÜL TARTOTT LŐFEGYVERT 2017. 09. 11., h - 09:53 Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság A balassagyarmati rendőrök elfogták a 39 éves nógrádkövesdi férfit. Egy férfi feljelentését követően a Balassagyarmati Rendőrkapitányság munkatársai halasztást nem tűrő nyomozati cselekményként tartottak 2017. szeptember 10-én délután házkutatást egy 39 éves nógrádkövesdi férfi családi házában. A rendőrök a férfi tulajdonát képező ingatlan előszobájában egy pisztolytartó tokban egy lőfegyvert, két lőszert és ehhez tartozó tárat találtak. A megtalált eszközök tartásához a nógrádkövesdi lakos érvényes hatósági engedéllyel nem rendelkezett, azt a hatóság tagjai lefoglalták. A rendőrök a férfit elfogták, a Balassagyarmati Rendőrkapitányságra előállították, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Vágólapra másolva!
Összesen 239 amerikai repülőtéren találtak legalább egyszer valamilyen fegyvert, vagy annak minősülő tiltott tárgyat az utasoknál. A Közlekedésbiztonsági Ügynökség (TSA) szakemberei az utasbiztonsági ellenőrzések során foglalták le a különböző fegyvereket. Összesen majdnem négyezret. 
Vágólapra másolva!

A szervezet a honlapján hozott nyilvánosságra egy statisztikát, amely szerint a szövetségi repülőtereken tavaly 71,5 millió utas ment át az utasbiztonsági ellenőrzésen, azaz 4,5 százalékkal többen, mint 2016-ban.

A lefoglalt fegyverek száma viszont 16,7 százalékkal emelkedett: összesen 3957 fegyvert találtak az utasoknál2017-ben.

Ezeknek a 40 százaléka forgótáras, 84 százaléka pedig töltött volt, amikor lefoglalták azokat.

A legtöbb fegyvert- 245-öt - a világ legforgalmasabb repülőterén, az atlantai Hartsfield-Jackson Nemzetközi Repülőtéren kobozták el.

Forrás: Police.hu

Nemcsak lőfegyvereket, hanem dobócsillagot, csontból készült kést, lőport vettek el. De az is előfordult már, hogy kézigránátot, sőt, egy bombát is lefoglaltak egy katonától, aki elfelejtette, hogy a táskájában egy éles robbanószerkezet lapul.