Simicska Lajos táskás embere, Hadházy Ákos a Népszavában szidta ellenzéki riválisait

Hadházy Ákos, repülés
Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett
Vágólapra másolva!
Sok mindent el lehet mondani az ellenzék pártjairól, de azt egészen biztosan nem, hogy tökéletes lenne közöttük az összhang. Most Hadházy Ákos mutatta be, mit is kell érteni ezen. Az LMP társelnöke a Népszavának adott interjújában gyakorlatilag minden ellenzéki szereplőt kiosztott: Gyurcsány Ferencnek, a Demokratikus Koalíciónak és Karácsony Gergelynek is üzent. Simicska Lajossal való kapcsolatáról nem szívesen beszélt, ahogy korábban is hallgatott róla. Csakhogy előbb az Origo, aztán Ripost lebuktatta, így el kellett ismernie a titkos kapcsolatot.
Vágólapra másolva!

Lassan hetek óta tart az üzengetés a DK és az LMP között, amely pártok papíron a kormány leváltását tűzték ki célul, de valójában sokkal szívesebben foglalkoznak egymással, mint a Nagybetűs Céllal.

Ilyen fennkölt körülmények között kellett megmutatnia magát Hadházy Ákosnak, aki nem okozott csalódást: a Népszavának adott interjújában az ellenzéki paletta valamennyi szereplőjébe sikerült egy kiadósat belerúgnia.

Elsőként Gyurcsány Ferencre és pártjára, a Demokratikus Koalícióra célozgatott, konkrétan azonban nem nevezte meg őket.

Hadházy Ákos egy kisrepülő mellett Forrás: Facebook

Hadházy nem állt meg az összeesküvés-elméletnek is egészen kiváló gondolatmenetével, a fentiekhez hozzátette, hogy szerinte a DK alkut kötött a Fidesszel. Az antikorrupciós szakszóvivő szikáran rámutatott arra, hogy a DK médiafelületet kaphatott a kormánypárttól azért, mert elengedte 2018-at. A kizárólag Hadházy fejében összeálló történet természetesen a messzemenőkig tisztességtelen, és ennek nyomatékot is adott:

Az LMP-s politikus következő célpontja Schiffer András volt, aki múltkor azt írta közösségi oldalán, hogy nem szokott Hadházyval beszélni. Az LMP antikorrupciós szakszóvivője ennek kapcsán feltette a kérdést: nem tudom, hogy van-e baja velem. Hozzátette, hogy az LMP minden (!) tagja ismeri a telefonszámát, mindenkivel szívesen beszél.

– mondta szomorúan Hadházy Ákos.

Schiffer egyébként az Origónak egy interjúban elmondta: nincs köze az LMP mostani politikájához.

Hadházy Ákost ez a fotó buktatta le Forrás: Origo

Karácsony Gergely sem maradhatott kritika nélkül, főleg egy csúcsformában lévő Hadházy Ákosnál. Az LMP társelnöke szerint az MSZP-PM közös miniszterelnök-jelöltje „nem egy buta fiú." A kedves indítás azonban gyorsan átváltott szurkálódásba: a politikai mozgásában nem mindig látja a logikát és következetességet. Sőt, a kormányváltásért harcoló Hadházy felrója Karácsonynak, hogy csak arról beszél, szerinte milyen technikákkal lehet leváltani a kormányt, ami hát lássuk be, tényleg nonszensz.
Mivel a beszólogatásoké volt a főszerep Hadházy Népszavának adott interjújában, így nem maradt hely/idő/igény a következő témákra:

  • Az LMP-s politikus ezúttal sem beszélt Simicska Lajoshoz fűződő viszonyáról. Ahogy korábban is hallgatott róla, egészen addig, amíg előbb az Origo, aztán Ripost lebuktatta, így el kellett ismernie a titkos kapcsolatot.
  • Bár korábban megígérte, hogy nem ül be a parlamentbe, ha a választások után a képviselői helyek több mint ötven százalékát megszerzi a Fidesz, a Népszavában is feltűnően kerülte a témát. Úgy, hogy a kormánypárt ötven százalékos győzelmét megint szóba hozta.

Hetek óta egymásnak üzengetnek az ellenzéki pártok

Nem meglepő Hadházy Ákos üzengetős interjújának stílusa, hiszen hetek óta gyilkolják egymást az ellenzéki alakulatok. Gyurcsány Ferenc kezében dördült el a startpisztoly, aki évértékelő beszédében úgy fogalmazott: Nem mi voltunk azok, akik eljátszották éveken keresztül, hogy lehet középen állni a demokrácia és a diktatúra világa között, kisegíteni, hogy ha kell a Fideszt, és most a választások közeledtével, sok-sok év után, vagy valóban, vagy látszólag ismerik fel a rendszer természetét. Az, akik ezt a szerintem elfogadhatatlan alkut megkötötték, azt a pártot LMP-nek hívják.

Nem hagyta szó nélkül az elhangzottakat Szél Bernadett, aki válaszul lehazugozta Gyurcsány Ferencet.

Ezután Gréczy Zsolt, a DK szóvivője következett, aki olyan komoly vádakat fogalmazott meg Széllel szemben, mint hogy ő volt az a pártvezető, aki 2016 nyarán együtt beszélt Sorosról Kósa Lajossal és Harrach Péterrel Tusnádfürdőn. Az üzengetés egyre brutálisabb méreteket öltött, az LMP-s miniszterelnök-jelölt ezután a Heti Válaszban osztott ki mindenkit, akit csak lehetett: gócokban beteg pártnak nevezte az a MSZP-t, Karácsony Gergely neki szóló ajánlatát pedig hiteltelennek.