Az ellenzéki média politikai szereplővé vált

G. Fodor Gábor
Budapest, 2014. október 6. G. Fodor Gábor, az alapítvány stratégiai igazgatója a Századvég Alapítvány Nemzeti Érdek című folyóirata Budapest különszámának bemutatóján a budapesti Design Terminálban 2014. október 6-án. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd
Vágólapra másolva!
Politikai szereplőkké váltak az ellenzéki médiumok az ellenzéki pártok gyengesége miatt, kitalálnak híreket, és azokat felerősítik, miközben a cáfolatot már nem közlik - mondta G. Fodor Gábor, a Századvég stratégiai igazgatója a TV2-nek. 
Vágólapra másolva!

Erős ellenzéki pártok hiányában az ellenzéki lapok maguk is politikai szereplőkké váltak - mondta G. Fodor Gábor a TV2 Igazságszérum című műsorában. A Századvég stratégiai igazgatója kifejtette az ellenzéki lapok kitalálnak és felerősítenek üzeneteket, híreket. Szólt arról is, hogy az adott álhír cáfolata már nem jelenik meg az érintett médiumokban.

G. Fodor Gábor arról is beszélt, hogy felháborító megnyilvánulás volt egy pécsi szocialista politikus vállalhatatlan posztja, ami miatt le kellett mondania. Különösnek nevezte, hogy mindettől nem határolódott el Karácsony Gergely és Molnár Gyula, és a Fideszt vádolták a közbeszéd leromlásával.

Beszélt az ENSZ tervezett migrációs csomagjáról is. A fő kérdés, hogy mit kezdjünk a migrációval, támogatjuk-e, vagy pedig megállítjuk. Magyarországon az emberek véleménye egyértelmű: nem akarnak migrációt - mondta az elemző.

A múlt héten egyébként G. Fodor Gábor egy baloldali elemzővel beszélgetett, szintén a TV2 Mokka című műsorában. Ott mondta a Policy Solutions vezetője azt a megdöbbentő és abszurd mondatot, hogy a (Magyarországot és Európát védő) kerítés csak egy szimbólum, és szerinte nem véd meg senkit.