Veszélyes az ENSZ migrációs paktuma

Refugees and migrants leave the port of Piraeus BORDER busses closed crisis e 2 EVACUATION greece hellas IMMIGRANT immigrants passenger piraeus PORT REFUGEE refugees SQUARE FORMAT
Preparing to leave in Port E2 in Piraeus, Athens on April 11., 2016. Refugees and Immigrants are transported to a new camp in Skaramanga. (Photo by Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője, a Heti TV Pirkadat című műsorában az ENSZ dekrétumról, annak hatásairól is beszélt. A politikust Breuer Péter és Kovács András, az Origo munkatársa kérdezte.
Vágólapra másolva!

Az Európai Parlament elkezdte tárgyalni az ENSZ migrációs paktumát, azt a paktumot, amiről már mi többször is beszéltünk.

Ők is azt mondták, ha marad az a szöveg, ami a deklarációban van, akkor kilépnek ebből az egyezményből - mondta Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője.

A politikus szerint az Európai Parlamentnek joga van tárgyalni erről, az illetékes bizottságával, ám itt túlnyomórészt olyan képviselők vannak, akik támogatják a migrációt, ezért ők ezzel a deklarációval egyet is értenek, aminek az a kiindulópontja, hogy komplex és kölcsönös kapcsolat van az országok fejlődése és a migráció között.

Sőt el akarják mosni a legális és az illegális migráció közti határvonalat, az olvasható ki, hogy a migrációt alapvető jogként értelmezik.

Az ENSZ bevezetné a klímamenekült fogalmát Forrás: NurPhoto/Wassilios Aswestopoulos/NurPhoto/Wassilios Aswestopoulos

Hollik szerint az ENSZ be akar vezetni egy új jogi fogalmat, amit ők klímamenekültnek neveznek, tehát ha valaki a szélsőséges időjárás miatt menekül, azt az ENSZ tagállamainak kötelező lenne befogadni. Ezzel a paktummal szélesre tárják a migráció kapuját, tulajdonképpen nem lesz olyan ENSZ tagállam, amelyik a nemzetközi jogra alapozva visszautasíthatná őket. Erre egyetlen megoldás van, amiről az USA is beszélt, ez pedig a kilépés - mondta a KDNP országgyűlési képviselője.

A teljes beszélgetést itt olvashatják.