Először csak fenyegetőzött, majd rálőtt a munkásokra a részeg rendőr

Vágólapra másolva!
Öt és fél évre ítéltek egy budapesti lépcsőházban részegen, begyógyszerezve lövöldöző, azóta már leszerelt rendőrt - tájékoztatta a Fővárosi Törvényszék kedden az MTI-t.  A férfi egy társasházban lakott, ahol a pincében két munkás dolgozott, tavaly novemberben. A féfrift zavarta a fúrógép hangja, ezért lement a pincébe, és meg agresszív hangoztatta, hogy ő rendőr, majd megfenyegetett két munkást. Azt mondta nekik, hogy ha nem fejezik be a fúrást, elvágja egyikük torkát, felmegy egy bárdért és a pisztolyáért, aztán lelövi őket.
Vágólapra másolva!

Először azt kiabálta, hogy "Rendőrség, jöjjön ki!", habár nem volt indokolt az intézkedés. Mivel a az ott dolgozó munkás nem törődött ezzel, a férfi négy lövést adott le a mennyezetbe, majd nem sokkal később az ajtó mögé húzódó munkásra is.

A rendőr egy úgynevezett expanzív lövedéket használt - amely áthatolt az ajtón és a szemközti falba fúródott-, nem találta el a munkást.

Erre a típusú lőszer tartására nem volt engedélye a rendőrnek, aki elismerte, hogy részeg volt és gyógyszereket is vett be, hogy először megfenyegette a munkásokat, majd rájuk lőtt és azt is, hogy a lövedékek csak a véletlennek köszönhetően nem találták el a két férfit.

Azt viszont tagadta, hogy le akarta volna le akarta volna lőni.

A rendőr ügyvédje szerint csak rágcsálókra lövöldözött, a lőszerről pedig nem tudta, hogy tiltott.

A Fővárosi Törvényszék a férfit gyilkosági kísérlet és lőszerrel visszaélés miatt öt és fél év börtönre ítélte és eltiltotta a lőfegyverek használatával kapcsolatos foglalkozásoktól. Az ítélet nem jogerős.
A bíróság elrendelte a férfi előzetes letartóztatását.