Hétfőn a felsővezeték szakadt, ma az áramszedő tört le

Vágólapra másolva!
Helyreállították a felsővezetéket Rákosrendező állomáson, így ismét mindkét vágányon elindulhatott a vonatforgalom Rákosrendező és Nyugati pályaudvar között - közölte a Mávinform kedden az MTI-vel. Kedden nem sokkal 5 óra után Rákosrendező állomáson egy személyvonat áramszedője letört, ezért a műszaki helyreállításig Rákosrendező és Budapest-Nyugati pályaudvar között csak az egyik vágányon közlekedtek a vonatok, legalább 30-50 perces késésekkel.
Vágólapra másolva!

A közlemény szerint a váci és a veresegyházi vonalon a menetrendszerű közlekedés fokozatosan, várhatóan kora délelőtre áll helyre.

Korábban írtuk:

A veresegyházi vonal S71-es járatai ideiglenesen csak Rákospalota-Újpestig szállítják az utasokat, illetve onnan is indulnak Veresegyházán át Vác felé. Rákospalota-Újpest és Nyugati között a Budapest–Vác–Szob vonalon közlekedő vonatok vehetőek igénybe utazásra. Előre láthatóan 20-50 perccel hosszabb menetidővel kell számolniuk a váci és veresegyházi vonalon utazóknak.

Az aktuális helyzetről tájékozódhatnak a MÁV-csoport honlapján (www.mavcsoport.hu), a Vonatinfó alkalmazásban, illetve információt kaphatnak a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálatánál a +36 (1) 3 49 49 49-es telefonszámon. Telekom-hálózatból hívhatják a +36 (30) 499 4999-es, Telenor-hálózatból a +36 (20) 499 4999-es, Vodafone-hálózatból a +36 (70) 499 4999-es számot.

A hosszabb menetidő miatt az utasok elnézését és megértését kéri a vasúttársaság.