Felmentették a mezőkövesdi tanárt, aki megbüntette tüsszentő diákját

2018.02.07. 19:38

A bíróság végleg ejtette a vádakat azzal a tanárral szemben, aki megbüntetett két ötödikes diákot, amiért az egyikük letüsszentette a másikat, mire az lekevert egy hatalmas nagyot - írta meg a Bors.

Hosszú jogi procedúra lett egy tüsszentésből egy mezőkövesdi általános iskolában. 2016 szeptemberében egy ötödikes fiú látványosan letüsszentette a társát, aki káromkodott egyet, majd nyitott tenyérrel tarkón vágta a tüsszentőt.

A tornatanár M. Gábor ezt észrevette, és megbüntette a fiúkat. A tüsszentőnek a kézilabdapályán kellett végigmennie háromszor oda-vissza,

nagyjából 120 métert békaügetésben.

Nándornak, osztálytársának pedig medvejárásban kellett ugyanezt a távot megtennie. A két fiú megtette, amit a tanár parancsolt nekik, de

a letüsszentett diáknak zúzódások keletkeztek a kezén, az ujjain vízhólyagok lettek. Ezek közül néhány a gyakorlat közben kilyukadt, és felgyűrődött a bőre. A sérülések nyolc napon belül gyógyultak, de a szülők nem hagyták annyiban a dolgot- írja a Bors.

Olyan volt a keze, mintha leforrázták volna. Vízhólyagos volt, de nem úgy, mint egy kertásás után. Sebészeten látták el. Másnap az iskolában beszéltem a tanárral, de csak annyit közölt: van ilyen- mesélte a lapnak a sérült fiú anyja, Renáta, aki hozzátette, hogy ha a tanár bocsánatot kért volna, nem vitte volna bíróságra az ügyet.

Pár hónapra rá nem volt felszerelése a fiamnak, a tanár pedig – a folyamatban lévő eljárás ellenére – ugyanazt a büntetést szabta ki neki. Igaz, ezúttal a tornateremben kellett végrehajtania- mondta az anya. A iskola igazgatója arra utasította a testnevelő tanárt, hogy

ne alkalmazza többet ezt a módszert.

A tanárt egyszer 2017-ben első fokon egy év próba időre bocsátották, később pedig felmentették ugyanebben az ügyben, de a gyerek szülei fellebbeztek a döntés ellen. A bíróság tegnap véglegesen ejtette a vádakat. A tárgyalás után a tanár elmondta a folyosón, hogy sajnálja a gyerekeket, de nem érzi magát bűnösnek.