Orbán Viktor: Nem engedünk a belga zsarolásnak - videó

2018.02.07. 11:58

Nem engedünk a belga miniszterelnök zsarolásának, amely szerint erővel kényszerítenék Magyarországra és a visegrádi négyekre a migránsok befogadását - mondta Orbán Viktor legfrissebb videoüzenetében, amit a Facebook-oldalán tett közzé. 

A Fidesz elnökségi ülése tágyalt Charles Michel belga miniszterelnök azon kijelentéséről, miszerint erővel rákényszerítenék a visegrádi országokat, köztük Magyaországot, hogy fogadjanak be illegális bevándorlókat - mondta Orbán Viktor legfrissebb videoüzenetében. A miniszterelnök közölte, hogy a Fidesz elnöksége egyértelműen kiállt amellett, hogy nem engednek a belga kormányfő zsarolásának, számukra Magyarország az első és harcolni fognak azok ellen, akik meg akarják változtatni hazánk és Európa keresztény idenitását.  

Mint arról korábban beszámoltunk, Charles Michel belga miniszterelnök hétvégi interjújában úgy fogalmazott, egyetértés van a Visegrádi Országoknak a dublini reform ügyében adandó ultimátumról: ha nem lehet megegyezni a V4-ekkel (köztük Magyarországgal), akkor minősített többséggel fognak dönteni nélkülünk. Michel közölte, ez ügyben ultimátumot fogalmaztak meg a visegrádi országok felé, mert a V4-ek megtagadják a migránsok befogadásátÖsszefoglalva: konszenzus híján minősített többséget alkalmaznak az első szemeszter végén, hogy a visegrádi országok nélkül hozhassanak döntést - tette hozzá. 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK