Tízmillió forintos furgont loptak Budapesten

Vágólapra másolva!
Egy férfi Budapesten ellopott egy furgont, a benne lévő gépekkel, szerszámokkal együtt, majd apjával Enyingre vitte, ahol harmadik társuk telkén elkezdték szétszedni. A rendőrök ekkor érték tetten őket.
Vágólapra másolva!

A 25 éves érdi G. Richárd február 6-án éjjel ellopott egy Budapesten, az Etele úton álló furgont. A kocsi közel 10 millió forintot ér, és speciális, légcsatorna-tisztításhoz használt berendezések, illetve szerszámok voltak benne - olvasható a rendőrség oldalán.

A férfi a lopott tárgyakat egy polgárdi rokona házában rejtette el, majd apjával egy enyingi ismerősük telkére ment, ahol hárman elkezdték szétbontani a furgont.

A rendőrök azonosították a tolvajokat, és még aznap reggel elfogták a három férfit, akik éppen a furgont bontották.

A szétszedett furgonról és a három férfi elfogásáról felvételt is készítettek:

A házkutatás során a rendőrök hiánytalanul megtalálták az ellopott gépeket és szerszámokat. Kiderült az is, hogy az enyingi férfi a furgon szétbontása után megvette volna az autó motorját, ezért ellene és az idősebb férfi ellen orgazdaság miatt indult eljárás.

Az autótolvajt őrizetbe vették és lopás, valamint egyedi azonosító jellel visszaélés miatt kihallgatták. A nyomozók előterjesztést tettek a férfi előzetes letartóztatásának indítványozására.