Adókedvezménnyel támogatja a vállalkozások bérfejlesztését a hódmezővásárhelyi önkormányzat

2018.02.09. 13:16

Az építményadóból nyújtott kedvezménnyel támogatja a helyi vállalkozások bérfejlesztését a hódmezővásárhelyi önkormányzat - közölte az alföldi város közgyűlése.

Az egyhangúlag elfogadott rendeletmódosítás értelmében a vállalkozások az alkalmazottak számára a kötelező minimálbért meghaladó nettó bérfejlesztéshez az építményadó 30 százalékát kaphatják meg adókedvezményként.A támogatás feltétele, hogy az előző évhez képest ne csökkentse a statisztikai létszámot a cég, és növelje a bértömeget. A vezető tisztségviselők béremelésére nem vonatkozik a kedvezmény.

Hegedűs Zoltán (Fidesz-KDNP) alpolgármester elmondta, mintegy 700 egyéni és társasvállalkozás jogosult az adókedvezmény igénybevételére. Évente 980 millió forint építményadót fizetnek az érintettek, az előzetes számítások szerint 150-200 millió forint nettó béremelésre ad lehetőséget az adókedvezmény.

Hegedűs Zoltán, a város alpolgármestere és polgármester-jelöltForrás: MTI/Rosta Tibor

Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter a képviselő-testület ülésén hangsúlyozta, 27 éves közös munka legfontosabb eredményének tartja, hogy jelenleg a városban, aki akar, az találhat munkát.2010 januárjában 3446 álláskeresőt tartottak nyilván Hódmezővásárhelyen, jelenleg ez a szám a különböző statisztikák alapján 500-650, vagyis 2 százalék alatti a munkanélküliség a városban - közölte a térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő politikus.

Folyamatosan csökken a közfoglalkoztatásban résztvevők száma, az önkormányzat nem tudja föltölteni a rendelkezésre álló keretszámot.