Saját gyerekükkel együtt terjesztették a drogot

2018.02.09. 17:57

Három felnőttet és két kiskorút hallgatott ki a rendőrség, mert kábítószert terjesztettek Lajosmizsén.

Lajosmizsén, a Posta tó partján 2016 januárjában lefoglaltak egy csomagot, amiben 74,58 gramm kristály néven ismert por és a porciózáshoz szükséges mérleget találtak. A nyomozás során kiderült, hogy a csomagot B. Ervin rejtette oda, mert előző este a szomszédjánál tartottak házkutatást a rendőrök, és félt, hogy hozzá is elmennek.

Forrás: Police.hu

Később házkutatást tartottak nála a rendőrök, és találtak 116 pakk, előre kiporciózott kristályt, növényi maradványokat valamint készpénzt.

B. Ervin és felesége 2014 és 2016 között Lajosmizsén árultak herbált, zsályát, biofüvet és kristályt. Ezeket a 12 éves fiukkal, és a szintén 12 éves unokaöccsükkel terjesztették. A férfi és családja annak ellenére is folytatták a drogok árulását, hogy többen is rosszul lettek tőle. A nyomozás során kiderült, hogy B. Ervin egy 39 éves, jászladányi férfitól vette a kristályt.

A három felnőtt előzetes letartóztatásba került, a két fiatalkorú szabadlábon védekezhet. A rendőrség lezárta a nyomozást, kábítószer-kereskedelemmel és kiskorúak veszélyeztetésével vádolják B. Ervint és társait. Az rendőrség az ügy iratait vádemelési javaslattal elküldte az ügyészségre.