Meghalt az E-ON megkéselt győri főnöke,nem is ő volt a célpont

2018.02.09. 10:14

A Kisalföld.hu írta meg, hogy meghalt az a 43 éves férfi, akit csütörtökön nyolcszor szúrt meg egy munkás. A lap szerint a gyilkos célpontja nem ő, az E. ON helyi igazgatóhelyettese volt, hanem a cég vezetője. A férfi csak megpróbálta feltartani a támadót, aki azonban kést rántott és azonnal szúrt. A gyilkosság után a támadó öngyilkos lett.

A megszurkált férfit már a helyszínen újra kellett éleszteni, csak ezután tudták kórházba vinni, ahol megműtötték, majd az intenzívosztályon kezelték.

A győri Petz Aladár Kórház orvos-igazgatója, Oláh Attila tegnap délután még arról beszélt, hogy a férfi túl van a műtéten, állapota stabil, azonban továbbra is életveszélyben van. Azt is mondta, a szúrások a tüdőt, a szívet és a mellkasi nagy eret érték."

Ma reggel aztán kiderült, a férfin nem lehetett segíteni, meghalt.

A meggyilkolt férfi a Bors szerint az E.ON helyi igazgatóhelyettese volt. A gyilkos célpontja a lap szerint nem ő, hanem a cég vezetője volt. Ő egész egyszerűen meg akarta állítani a férfit, akinek hatalmas kés volt a kezében. 

A gyilkos miután nyolcszor megszúrta az igazgatóhelyettest, kiugrott a második emeletről. Ő olyan súlyosan sérült, hogy már nem lehetett megmenteni az életét.  

"Biztosak vagyunk benne, hogy próbálta megállítani vagy feltartóztatni azt a zavarodott elméjű embert, amikor ez a szörnyűség történt. Fel sem tudjuk fogni, hogy egy ártatlan ember életveszélybe került csak azért, mert rosszkor volt rossz helyen. Kizárt, hogy Zsolttal bármi baja lett volna, ugyanis nem volt ellensége, sem haragosa, mindenki szereti" – mondta a Borsnak a férfi egyik ismerőse.

Egy másik ismerőse azt mondta,

Bele sem merek gondolni, mit érezhet a felesége és a két gyereke".

Azt is hozzátette, ő azt hallotta, hogy a szurkáló tudata az ámokfutása után kitisztult. Rádöbbent arra, hogy mit tett, ezért lett öngyilkos. De azt sem tartja kizártnak, hogy menekülni próbált, csak rosszul mérte fel az ablak magasságát.

A történtek után a rendőrök emberölési kísérlet miatt indítottak nyomozást, ez most már emberölésre módosult.