Órákig villamosozott egy halott Budapesten

2018.02.16. 11:37

A 17-es villamoson leállt egy 73 éves férfi szíve. Hat és fél órát utazott úgy, hogy senki sem vette észre, hogy meghalt. Korábban soha nem volt baja a szívével- írja a Bors.

Hat és fél órán keresztül egy utas sem vette észre, hogy egy halott férfi ül a 17-es villamoson. A 73 éves férfinak múlt hét szerdán állt meg a szíve utazás közben. A történetet a férfi felesége mesélte el a Borsnak.

Aznap reggel minden ugyanúgy indult, ahogy szokott. János szokás szerint frissen borotváltan, rendesen felöltözve indult munkába. A férjem nyugdíjasként dolgozott a Szerencsejáték Rt.-nél. Érden élünk, Jani mindennap vonattal utazott fel Budapestre- mesélte az özvegy.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Máthé Zoltán

A vonat háromnegyed hét körül ért be a Déli pályaudvarra, onnan János a 17-es villamossal akart eljutni a Széna térig. A férfi a felszállás után leült, és két percen belül meghalt

Már hét óra körül beállhatott a halál, hisz két megállóval később Jani nem szállt le. Aztán a villamosvezetőnek fél kettő körül szólt valaki a Frankel Leó útnál, hogy úgy néz ki, mintha valaki rosszul lenne, de lehet, hogy már nem is él, mert nagyon sápadt. A vezető megállította a járművet, és akkor hívta a mentőket- mondta a férfi felesége.

A rendőrség hívott fel, hogy valószínűleg órákkal ezelőtt meghalt a férjem. Az első reakcióm az volt, hogy biztosan nem ő az, mivel a Szabó János név elég gyakori. Amikor felolvasták az adatait a papírjaiból, akkor sem a legrosszabbra gondoltam. Hárítottam, hogy biztosan valaki ellophatta a férjem táskáját, és ő halt meg, azért vannak nála a párom iratai és a telefonja. De amikor elmondták, hogy néz ki, rá kellett döbbennem, hogy igaz- nyilatkozta a szomorú özvegy, aki nem érti, hogy történhetett ez meg. A férjének soha nem volt baja a szívével.

Képünk illusztrációForrás: MTI/Jászai Csaba

Az asszony szerint a villamos vezetője észrevehette volna a férjét, mivel a végállomásokon mindig a szerelvényen halad át, hogy átüljön a másik vezetőfülkébe. Hat és fél óra alatt ezt többször is megtehette.

Nem kelthette hajléktalan ember benyomását sem. Ha valaki időben hívja a mentőket vagy azonnal elsősegélyben részesíti, az élete megmenthető lett volna- mondta az asszony. A boncolási jegyzőkönyv szívelégtelenséget és akut légzési problémát állapított meg a férfinál.

Az esetről értesült a BKV is, a lapnak elmondták, hogy február 7-én, 13:35-kor a Margit híd budai hídfőjénél jelezte az egyik utas, hogy valaki valószínűleg meghalt a villamoson.

A villamos vezetője hátrament, majd intézkedést kért. Mivel ezelőtt senki nem jelzett, pontosan nem tudjuk, mikor hunyt el az érintett. Egyébként a szerelvény végállomásra érkezésekor a leszálló utasokkal egyidejűleg a felszállás is megkezdődik, a járművezetőnek ilyenkor nincs olyan kötelezettsége és lehetősége sem mindig, hogy egy esetleg alvó utast felébresszen- válaszolták a lap kérdésére.